Skip to main content
search

Иновацията в технологиите е неизменна част от развитието на всеки сектор, но през 2019 г. се очаква те да окажат сериозно влияние върху домашното обитание и по-конкретно върху обзавеждането на банята. Последните нововъведения са ориентирани към умните тоалетни, предлагайки автоматизирани функции, които улесняват потребителите.

Някои от новите тенденции вече са се утвърдили при употребата на обществени тоалетни. При тях се наблюдават три функции – автоматично почистване на седалката, автоматично пускане на водата, както и ароматизиране. Но интересът към ползване на умни тоалетни в дома все повече нараства и през 2019 г. могат да се очакват още повече нововъведения, споделят от българската компания Geraka, специализирана в баните и тоалетните.

 

Снимка: which-50.com

Сред усъвършенстваните функции на умните тоалетни са затоплянето и поддържането на определена температура, както и засмукване на миризмите и изпращането им в канала. Иновациите са ориентирани не само към практичност, но и към цялостното усещане на потребителя, като предлагат възможност за избор на музика и цвят на осветяване.

Снимка: cnet.com

Допълнителна екстра в пространството на банята е и функцията биде. Чрез избор на различни режими, тя позволява промяна на вида на струята и интензитета на водния поток. Някои умни тоалетни дори предлагат функция обдухване, която изсушава кожата след употреба на биде.

Снимка: wisepick.org

Новите тенденции не се ограничават до нововъведения при тоалетните. Напоследък се налагат и смесители за баня с гласово разпознаване, като обикновено се използват при душовете. Всеки потребител може да зададе индивидуална команда в паметта на смесителя, чрез която той подава вода с определени вид, сила и температура на струята.

Снимка: thegadgetflow.com

Използването на умни тоалетни в домашни условия е тенденция, която не само подобрява значително комфорта и хигиената, но и спестява вода и консумативи.

 

Вера Балабанова

Журналист по призвание и образование. Силно изразено любопитство към начина, по който са устроени света и хората в него. Очарователно вманиачена в книги и музика.

Остави коментар

Close Menu