Skip to main content
search

Началното двуседмично обучение на Академия Лидерите премина успешно! Проведоха се по една среща през седем дни в район Студентски. По време на лекцията  участниците се запознаха  с представителите на Винербергер- инж. Цанко Миланов– управител, Петър Петров- мениджър продукти и продажби и Любина Любенова- маркетинг и реклама .  Те бяха първите лектори на Академията, които предадоха знанията си на участниците. Специалистите  разкриха тънкостите на добрата презентация и тайните на успешния търговец. Екипите имаха седем дни да изберат лидер на отбора си и да се подготвят за защитите на зададените им казуси от менторите.         

На 20-ти октомври записалите се в Академията черпеха първите си знания от представители от строителния бранш. В рамките на три часа отборите получиха  важни уроци за професионалното си развитие. Срещата започна с инж. Цанко Миланов, който представи компанията и лекторите и не пропусна да спомене, че Винербергер винаги ще посрещне млади хора в екипа с радост. След него  Любина Любенова даде ценни съвети на участниците  за изготвянето и успешната защита на добрата презентация. Петър Петров научи присъстващите кои са необходимите умения на добрия търговец. Той ги запозна с правилните въпроси, които трябва да се задават на клиента, научи ги кое е най-важното в един бизнес разговор. В рамките на лекционата среща бяха разрешени малки казуси по разгледаните теми. След това на отборите бяха раздадени въпроси, които трябваше да разискват в рамките на седем дни. Тяхната задача бе да направят презентация за конкретен строителен продукт от каталога на Винербергер и да се подготвят за търговски разговор.

На 27-ми октомври се проведе третата среща на Академия Лидерите. На нея екипите изпълниха поставените им задачи и показаха какво са научили до сега пред  жури, състоящо се от специалистите на Винербергер. Едно от условията на задачите бе всяка група  да се вмъкне в рамките на пет минути. Времето на участниците се засича от таймер с аларма. Всичко казано след нея не се зачита.

Първата задача бе представяне на презентация за продукт на Винербергер. Всеки екип защити проекта си по различен начин- някои отборно, други индивидуално, едни наблегнаха на интересно оформление, други на специфични детайли.  След  презентацията групите преминаха към изпълнението на втората задача. Те проведоха търговски разговор с предполагаем клиент, в случая представител на журито. Тяхната цел бе да го убедят, че даденият продукт му е необходим.  Отново подхода на екипите бе различен. Част от тях бяха избрали да се изявят с един , а други с двама търговски представители. Някои отбори бяха изготвили ценови анализ за продукта, който представиха на клиента си, а други раздадоха визитки като истински професионалисти.

Екипите бяха оценени на базата на  еднакви критерии, съставени от журито, което раздаде отборни и индивидуални точки. Също така групите получиха обратна връзка за представянето си. Менторите на Винербергер анализираха всяка една презентация и търговска среща. Освен че дадоха ценни съвети, специалистите направиха показно, като разиграха търговски разговор пред участниците на една от темите, поставена за задача. Накрая на срещата присъстващите получиха възможността да зададат всякакви въпроси, които ги вълнуват и заедно с журито да разискват различни проблеми. По традиция срещата продължи в неформална обстановка.

Остави коментар

Close Menu