Skip to main content
search

Десетата финална среща на Модул Дигитално предприемачество в строителството се проведе на 26-ти юни. На нея присъстваха членовете на Advisory Board-а, както и основните партньорите на начинанието от „Винербергер“ и „Арен Груп“. Те благодариха на участниците за отделеното време.

Първата по рода си бизнес симулация по предприемачество, създадена от международния стартъп ментор Силвия Павлова и организирана от екипа на „Хобеликс“, събра млади амбициозни професионалисти, които имат идеи и искат да ги реализират. В рамките на модула те разработиха бизнес плановете за идеите си.

Пет идеи за дигитално предприемачество в строителство бяха избрани на третата среща и в последствие изцяло валидирани.

„За пет workshop-а участниците направиха почти невъзможното.“ – сподели Силвия Павлова.

Тя представи регламента на финалното представянето на екипите. Участниците представиха своите pitching презентации по екипи в рамките на седем минути, а за коментари и въпросите от Advisory Board-а бяха отредени 10 минути.

Участниците се справиха отлично със задачата. Бъдещите предприемачи ясно бяха определили стъпките до достигане на целите си и представиха детайлно всички аспекти на новите бизнес модели. Вникването в спецификите на пазара в комбинация с иновативните идеи за дигитализация гарантират добра основа за започването на стартъп.

В края на срещата бяха връчени сертификатите за успешно завършената тренировъчна програма. Единият от организаторите, Александър Маринчев, отправи благодарности към участниците, че се довериха на “Хобеликс” и международния стартъп ментор Силвия Павлова и превърнаха в реалност пилотното издание на формата.

„Надяваме се в тази изолирана среда идеите ви да са се избистрили.“ – сподели Александър Маринчев.

Правилният начин е да си поставяш високи цели – само така ще вървиш към успеха. Членовете на Advisory Board-а бяха изключително впечатлени от постигнатите за толкова кратко време високи резултати.

Ще се радваме заедно да проследим реализацията на смелите предприемачески идеи! Благодарим на всички участници и партньори на проекта.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu