Създадената от VЕКА система SOFTLINE 82, пусната на пазара през пролетта на 2011 г., намери изключително добър прием. А наскоро получената сертификация от Института по прозоречна техника в Розенхайм за стандарта „пасивна къща” разшири областите й на приложение.

С повече от 40 профилни геометрии SOFTLINE 82 е една от най-пълните системи в класа над 80 мм широчина. Независимо от това VЕКА работи постоянно въру резширяването на продуктовата гама. В днешния си вид SOFTLINE 82 гарантира посредством стандартните си каси и крила с различна височина, делители и съчетаващи профили и особено стабилните си профили за врата с дебелина на външната стена от 3,5 мм възможно най-голяма творческа свобода. Както е обичайно за VЕКА всички профили от системата изпълняват високите качествени показатели от клас А по RAL.

Иновативни детайлни решения

С многобройните си иновитвни детайлни решения SOFTLINE 82 отговаря по особен начин на актуалните потребности на пазара. Така напр. системата съдържа спецално крило за залепване на стъклопакета. VЕКА първа пусна на пазара и крило за врата, специално конципирано за ползването на пълнежи, покриващ напълно челото му. При SOFTLINE 82 е възможно вграждането на стъклопакети през особено малки интервали от 24 мм до 52 мм широчина.

Три равнини на уплътняване

Благодарение на различни летящи делители, тясно крило-штулп и специално създаден летящ делител с широчина само 40 мм са възможни хармонични и особено елегантни двукрили прозоречни конструкции. Трите равнини на уплътняване минимират конвекцията във фалца на обкова и допринасят за ниски коефиценти на топлопреминаване и оптимирани изотерми в касата и крилото. Стъклодържателите с височина от 25 мм намаляват допълнително опасността от конденз както в областта по края на стъклопакета, така и по вътрешната страна на профилите. Профилите от SOFTLINE 82 се предлагат както фолирани в различни цветове и декори от богатата програма на VЕКА, така и с алуминиеви капачки.

Предимства при обработката

Преминаването към SOFTLINE 82 е възможно с минимални усилия за партньорските фирми на VЕКА. Системата гарантира изключително рациоанална обработка. Много работни процеси са опростени, някои отпадат напълно. Съвместимостта с наличните съчетаващи и допълнителни профили от продуктовата програма на VЕКА намалява до минимум складовото стопанство на предприятията.
При създаването на SOFTLINE 82 на първо място бе продуктовата и производствена сигурност. Конвенционални стоманени усилители се грижат за максимална стабилност и функционална сигурност- дори при големи елементи и тройно остъкляване.

Превъзходни стойности на изолация

Дори със стандартен двоен стъклопакет SOFTLINE 82 покрива днешните изисквания на немския закон за енергийна ефективност. Много добрите топлоизолационни характериситки за профилите Uf от 1,0 W/m2K в комбинация с троен стъклопакет (Ug= 0,4 W/m2K) позволяват стойности на топлозащита Uw от 0,67 W/m2K . Точно преди панаира fensterbau/frontale 2012 се получи и сертификацията на системата за стандарта „пасивна къща” от оторизирания Институт за прозоречна техника в Розенхайм. По този начин със SOFTLINE 82 VЕКА спокойно очаква по-нататъшно засилване на изискванията за енергийна ефективност. Също клиентите на VЕКА могат сигурно да планират бедещето си.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…