Oval Partnership са автори на този впечатляващ екохотел в Кунминг, Китай. Създаден е, за да служи като пункт за отпочиване на пътешественици, поддържан в голяма степен от самите тях. Хотелът предлага 17 луксозни апартамента в поредица от L-образни тела, съчетани с естествена растителност и интимни дворни пространства.

 

Проектът на Oval Partnership отговаря на всички изисквания за иновативност, комфорт и приятно изживяване за посетителя, употреба на материали, начин на ситуиране върху терена и не на последно място – образът, който изгражда за Китай като навлизаща страна в туристическата индустрия.

Нещо, което изненадва, е контрастът между схемата на Innhouse и множеството бляскави кули, станали асоциативни с архитектурата в Китай напоследък. Приятно е да се види как този образ може да се наложи също толкова решително, както и спираловидните кули, неизменно целящи да покажат стопански подем.

Изборът на материали е направен много внимателно и с мисъл за местната традиция – облицованите с дърво стени, подовете, в които е използван преработен бамбук, са само част от доказателствата за това. Съчетанието между пропорции и материали подчертава качествата и на двете. Всяка от хотелските единици е съставена от три обема, свързани с мост, предоставящ визуална гледка навън. Апартаментите разполагат и с конзолен балкон.

Innhouse разчита особено много на естествената вентилация и дневната светлина за редуцирнето на енергийните нужди на хотела. Дъждовната вода се рециклира, а слабо замърсената се използва повторно.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Ето кои са финалистите в конкурса BAUMIT Life Challenge 2021
За наградата за най-добра фасада се бори и български проект

36 финалисти в 6 категории се надпреварват в конкурса Баумит Лайф Челиндж, който награждав…