Skip to main content
search

Международното жури на Петия европейски конкурс на Баумит за най-красиви фасади “Life Challenge 2022” излъчи финалистите. От 322 избрани фасади от 23 държави 36 отиват на финала, който ще се състои на 19 май 2022 г. във Валенсия, Испания. Сред финалистите е българска фасада, която се пребори в много сериозна конкуренция за изключителното постижение да влезе в крайната шестица в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“.

Проектанти на тази безспорно интересна и модерна сграда са арх. Добринка Петкова и арх. Георги Бачев. Изпълнител е фирма „Симплекс строй“ ЕООД с управител Траян Георгиев. Инвеститор е „Лотос премиум“ ООД, които чрез Ирина Тен изразиха радостта си от успеха на тяхната сграда с класирането за финала в едно оспорвано европейско състезание – признание за българската архитектура и строителство, и за тях като инвеститори.

За направата на модерната фасада са избрани продукти – топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие ГранопорТоп мазилка в бял цвят, безупречно изпълнени от строителя „Симплекс строй“. Останалите фасади, които не са се класирали за финала, могат да бъдат подкрепени в продължаващо гласуване тук. Тази с най-много гласове също ще бъде обявена публично на финала, където българската Баумит фасада ще се бори за отличието.

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu