Skip to main content
search

Фоайето на УАСГ вече наистина не е същото. Неговата трансформация благодарение на Сезон 3 на „Лидерите, които строят“ е осезаема, то е още по-живо и изпълнено с енергия. Каква по-добра обстановка от тази за завръщането на серията от събития, които срещат водещи личности в строителството със студентите, на които тепърва предстои да поемат по професионалния си път.

Днес градим, мислейки за бъдещето, но не забравяме и тези, които са създавали преди нас. Този път ще пътешестваме във времето със следващата среща от неповторимия Сезон 3 на „Лидерите, които строят“, а именно “Машина на времето”.

„Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето.“

Арнълд Хенри Гласоу

За начало ще се върнем за малко в миналото. Как се е правила архитектура у нас тогава и как се е строяло? Какви са били предизвикателствата пред тогавашните пионери в бранша? На тези и други въпроси ще отговори един от малкото ветерани на строителния сектор в България. Ще разберем как те са се образовали, как са започнали и как са станали лидери, които строят.

Вторият гост ще бъде един от най-иновативните български архитекти днес, който не само следва, а и създава актуални тенденции в архитектурата. Създава сгради и съоръжения с неповторима визия и характер и експериментира с всеки проект. Той ще ни разкаже какви са предизвикателствата пред добрата архитектурна практика и как тя бива наградена.

Последният лектор, с когото ще имате възможност да се срещнете, е част от екипа на компания, която прави едни от най-иновативните разработки в строителството. Ще разберем отново, че иновацията често стъпва на експеримент от миналото. Ще научим какво е необходимо, за да я стимулираме и внедрим в съвременните практики, създавайки почва за по-качествено и устойчиво строителство на бъдещето.

Събитието ще се състои на 25-ти октомври от 18:30 във фоайето на новата сграда на УАСГ. Входът е свободен! Запази своето място тук.

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu