ЦСС (съкратено от Център за запомняне и споделяне) е студио, създадено да служи за най-различни цели. От йога и медитация, през зала за разнообразни събития, до класна стая и фотографско студио. Мястото трябва да обслужва основната цел на ЦСС- да бъде обществен център за артисти и хора, желаещи да споделят своята креативност.

dhaetjarn

В  търсене на правилния подход,  изключителността се е утвърдила като общ елемент за различните дейности. По време на медитация, човек забравя своето ежедневие, за да навлезе в пространство, свободно от стрес, желания и нужди. Йогата се концентрира върху вътрешното духовно пространство на човека, фокусирайки се върху движенията и дишането.

Решихме, че формата на пространството трябва да избледнява и да изчезва, сякаш вътре е навлязла мъгла и е затъмнила границите му.

Мястото е обозначено от повърхнини, които от своя страна са очертани от ръбовете си. Максималният връх, който обозначава общото пространство, сред което живеем, е хоризонтът. Ръбът на хоризонта ни закотвя и заземява нашата психика. Не бихме могли да живеем без линия на хоризонта, безграничното би ни накарало да се чувстваме неспокойни, изоставени.

kssmfgn

caGbc

Вместо да замъгли всички ръбове, коничната геометрия е пресечена от изкривени стени, за да обозначи частичен ръб с точна неопределеност. Откриват се аспектите на лимитираност и безграничност, ограничение и откритост, свързани в една гънка. По този начин се напомня, че ръбът е от значение и дава смисъл на пространството, в което се намира. Така формите на студиото предполагат, че развитието на човешкото съзнание само по себе си е предпоставено от факта, че целостта е недостижима. Импулсът към безкрайността е дефиниран от ограниченията.

liopuyykk

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…