На церемонията по награждаване на проектите от Sustainia бяха отличени 100-те решения в Света, събрани от 56 страни, разположени на шест континента. Номинациите са за иновативни и мащабни решения, способстващи създаването на устойчиви общества. VELUX Group е представена от проект Model Home 2020, състоящ се от шест въглеродно-неутрални сгради с висока обитаемост.

От 100-те кандидати, включително VELUX Group, на 11 октомври, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, съвместно с видни лидери в областта на устойчивото строителство, избраха победителят за най-добро устойчиво решение, технология или инициатива. Номинациите бяха определени с потенциал да дадат положителни социални, екологични и икономически последици, представляваща десет различни сектори като образование, информационни технологии и строителство.

Арнолд Шварценегер награди едно от 100-те решения с почетната награда Sustainia, която е признание за значителния му принос в областта на устойчивото развитие, по-специално за възможността за разширяване и издигане на устойчиви общества.

Гостуването на Шварценегер в Копенхаген допълва списъка от знаменити съдии заедно с бившия норвежки министър-председател Gro Harlem Brundtland, IPCC председател д-р Rajendra K. Pachauri и еврокомисарят Connie Hedegaard. Всеки от четиримата говорители има богат опит и значително въздействие върху тенденциите за устойчивсо строителство.

Победителят беше избран от десет финалисти, подбрани след внимателното наблюдение на 100те номинации. Финалистите сформираха силна област от участници, представяща изчакващи решения от рециклиращо облекло, както и UV филтриране на вода. Всеки финалист представя една от 10-те номинирани категории: здраве, ресурси, енергетика, образование, IT, мода, храна, градове, транспорт и сгради.

Чудесно място да се създаде самосъзнание
Сред одобрените 10-те финалисти, проектът „Indigo pay-as-you-go solar: Solar home system“ спечели наградата. Вицепрезидентът на VELUX Group Ингрид Рюмерт сподели:
„Ние сме крайно развълнувани да бъдем част от наградата Sustainia и по този начин да бъдем част от това ново движение на хора с въображение, с една и съща мотивация и ентусиазъм, като VELUX Group, за да променим нещата към по-добро. Това място е чудесно за нас, защото имаме възможността да повишим информираността на нашите идеи и да споделим на ключови мениджъри, вземащи решения, идеите на VELUX относно устойчив начин на живот в сградите“.
Наградата Sustainia е основана от губернатора Арнолд Шварценегер и водещя скандинавски независим мозъчен тръст Monday Morning, за да се повиши информираността относно множеството реални и устойчиви решения, достъпни в различни сектори и пазари.

VELUX Group е партньор на Sustainia.
Церемонията по връчването на награда Sustainia се проведе в историческия кралски театър в Копенхаген.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Плоският покрив: отвеждане на водата по нов начин
Решение, което спестява време и излишен товар

Що се отнася до покривите, се оказва, че имате далеч повече възможности как да покриете сг…