28 000 гласуваха, за да изберат най-хубава сграда за 2011!

Вижте победителите в конкурса на БАУМИТ “ФАСАДА НА ГОДИНАТА”!

Точно преди година стартира конкурсът „Фасада на годината 2011”, организиран за осми път от БАУМИТ България. В него участваха общо 63 прекрасни сгради, разпределени в четири етапа „Фасада на сезона” – пролет, лято, есен, зима. Чрез интернет гласуване публиката сама избираше любимите си 3 сгради от всеки сезон, които се класираха за големия финал на 10. 03. 2012 г.
След дългата надпревара и трудния избор между 12 уникални по красота финалиста публиката сама определи своите 3 фаворита за 2011 г.

Ето ги и тях:

I-во място с рекордните 11 501 гласа и почетен кристален куб Баумит „Фасада на годината 2011” спечели: Сграда със смесено предназначение в гр. Велико Търново, ул. Незабравка.

Заявител в конкурса и изпълнител на красивата фасада е „Марто-М” ЕООД с управител г-н Мартин Марков. Проектът е създаден от арх. Бошнакова. Инвеститор на сградата-победител е фирма „Модеа С” ЕООД с управител г-н Стефан Дойчев.
В изпълнението на фасадата е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка. Честито на победителя и целия екип!
Вижте победителя тук

II–ро място с 8321 гласа спечели: Хотел „Нептун”, гр. Видин, ул. Дунавска 8.

Заявител в конкурса и инвеститор на сградата е „Нептун” ЕООД с управител г-жа Зорница Чанева. Проектант на оригиналната фасада е арх. Николай Миладинов от „Милиметри” ООД. Професионалното изпълнение дело на „ЧАНЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД” с управител г-н Иван Чанев.
Материали за изпълнение – Баумит open Климафасада – дебелина на плочата 10 см с крайно покритие Нанопор мазилка. Честито на победителя, целия екип и гостите на хотела!
Вижте фасадата тук

III-то място с 1410 гласа спечели: Жилищна сграда „Premium” в гр. София, Младост 2.

Заявител в конкурса, изпълнител и инвеститор на уникалната жилищна сграда е „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД с управител арх. Пламен Мирянов. Проектът на красивата фасада е на арх. Радослав Борисов от „АРТЕКС ПРОЕКТ“ ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система СТАР – дебелина на плочата 8 см с крайно покритие силиконова мазилка.
Честито на победителя, целия екип и на всички, които живеят там!

Вижте фасадата тук

За конкурса”ФАСАДА НА ГОДИНАТА”:

Конкурсът има за цел да бъдат оценени фасадите, които съчетават по необикновен начин таланта и изобретателността на архитекта с високото качество на използваните продукти Баумит и безупречното им професионално полагане от страна на изпълнителя.
Под мотото „Всички сме в журито” тазгодишният конкурс беше предаден изцяло в ръцете на всички хора – различни по професия и възраст, с различни вкусове и изисквания, за да заявят те своите представи за красива сграда и по-добра среда на живот.

Как гласуващите определиха финалистите?

За първи път от БАУМИТ БЪЛГАРИЯ решиха да разнообразят традиционния конкурс като го разделиха на четири етапа с интернет гласуване – пролет, лято, есен и зима, съответно с името „Фасада на сезона”. Всеки сезон събираше своите колекции от фасади и чрез гласуване хората сами решаваха кои три сгради да се класират за финала „ФАСАДА НА ГОДИНАТА”. Така за една година публиката избра общо 12 сгради, 3 от които станаха победители на 10. 03. 2011 г.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…