STROIINFO е медия за архитектура, строителство, дизайн и градска среда.

Ние вярваме, че средата, която създаваме и обитаваме, е от ключово значение за качеството ни на живот. Затова пишем за, разсъждаваме над и анализираме актуалните проекти, материали, тенденции и събития, които пряко влияят на начина, по който живеем и света, около нас.

Ние знаем, че достигането на професионалната ни гледна точка до все по-широка аудитория играе роля във формирането на всеобща чувствителност към средата.

Това е и нашата основна мотивация.

От преди до днес

STROIINFO се ражда през 2011 г. като платформа за информация в строителството, която събира на едно място компаниите, които работят в сектора.

Впоследствие се развива като медия за архитектура и строителство, която отразява актуалните тенденции и започва да се налага като доверено пространство, в което читателят получава професионална гледна точка върху актуалните събития, проекти, концепции, тенденции и материали в сферите на архитектурата, строителството, дизайна и градската среда.

Днес STROIINFO се развива активно и се превръща в платформа за архитектура и строителство, която разширява своите хоризонти.

От 2023-та година представяме две нови секции - Projects и Products, както и продължаваме да развиваме нашия подкаст за архитектура и строителство - Stroicast.

В Stroiinfo Products може да се информирате за компаниите, които оперират в сектора у нас и за техните иновативни продукти и решения, които ни помагат да реализираме успешно проектите на нашите мечти.

В Stroiinfo Projects може да намерите подбор от проектите на най-успешните архитектурни бюра у нас, които създават качествена архитектура и с дейността си спомагат за положителното развитие на средата около нас и на българската архитектура.

В Stroicast може да слушате разговори с експертите в сферата на архитектурата и строителството, които споделят своя опит, относно актуални теми и проблеми.

Нашата цел е подобряването на качеството на застроената среда в България, популяризирането на добрите примери за архитектура и строителство сред широката общественост и търсене на решения в полза на обществото.

Постигаме го чрез развитието на STROIINFO като платформа, в която комуникираме и представяме добрите практики, успешните проекти и иновативните подходи, тенденции и материали извън професионалния жаргон.

Нашият екип

Ние сме екип от професионалисти - архитекти, дизайнери и инженери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Всичко, което пишем е резултат на задълбочени проучвания и анализи, интерпретирани през нашата професионална призма на личности, които са не само наблюдатели. Ние сме и активна част от процесите в сферата на архитектурата, строителството, дизайна и градската среда и познаваме техните проблеми, и се стремим да говорим обективно и ясно за потенциалите за тяхното развитие.

Всеки автор в STROIINFO притежава своята индивидуалност, лична експертиза, интереси и амбиции, именно това отличава нашата работа и ни позволява да създаваме качествено и конкурентно съдържание.

Архитект, главен редактор и проджект мениджър на STROIINFO

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна – съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.
Архитект и отговорен редактор на STROIINFO

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Вие сте компания и искате да представите вашите продукти, системи, проекти, иновации в каналите на STROIINFO? Или сте архитект, инженер, дизайнер или журналист с интерес в сферата и търсите къде да споделите вашата гледна точка?

Пишете ни на info@stroiinfo.com

Последвайте ни