Новата офис сграда на Apple ще е архитектурна забележителност с форма на космически кораб и фасада от огромни огънати стъкла.

Главният изпълнителен директор на технологичният гигант Apple – Стив Джобс е представил пред Общинския съвет на гр.Купертино,  щат Калифорния проект за нова офис сграда.

С построяването й е предвидено около 12 000 служители да работят в сграда собственост на компанията. Според плановете тя ще се простира върху 262 000кв.м. площ. Ще има кръгла форма наподобаваща  кацнал космически кораб върху мястото на бившата централа на Hewlett Pacard.

Четириетажната „Mothorchip” ще разполага с офиси за служителите, фитнес център и голяма аудитория, в която ще се провеждат различни събития.  Подземен  паркинг на две нива с места за  2 300 автомобила на всяко от тях, както и надземен за над 4 000 автомобила ще осигури безпрепятственото паркиране на служителите.

Над 6 000 нови растения ще заменят застаряващите дървета на мястото, върху което ще бъде построена сградата. Тя ще се захранва от собствена електроцентрала работеща на природен газ и соларни колекторни покриви.

Инженери и дизайнери планират външната част на сградата да е от огромни огънати стъкла. По думите на Стив Джобс компанията има възможност да построи най-добрата офис сграда в света, която ще се превърне в архитектурна забележителност. Проектът трябва да бъде завършен през 2015 година. Засега остават тайна само планираните разходи за изпълнението му.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Ето кои са финалистите в конкурса BAUMIT Life Challenge 2021
За наградата за най-добра фасада се бори и български проект

36 финалисти в 6 категории се надпреварват в конкурса Баумит Лайф Челиндж, който награждав…