„Аустротерм“ е специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от EPS и XPS. Освалд Новотни, нейният създател, я основава през 1953 г. и с това става първият производител на стиропор в Австрия. През годините фирмата се разраства, основавайки дъщерни дружества в много страни от Централна и Източна Европа. Днес групата на Austrotherm включва фирми в 11 страни с 22 производствени бази и принадлежи към Schmid-Industrie-Holding, един от най-големите строителни концерни в Европа.

„Аустротерм България“ ЕООД развива дейност на българския пазар от 2004 г., а първият й завод за EPS в София е открит официално през май 2005 г. Признанието за високото качество на плочите от EPS не закъснява и още същата година компанията получава Златен медал на 61-вия Международен технически панаир в Пловдив. През годините на усилено строителство, фирмата успява да се наложи като лидер на пазара, успешно задоволявайки нуждите на своите клиенти. Със своите две производствени бази в София и Айтос и екип от висококвалифицирани служители, компанията успява да откликне по най-добрия начин на нуждите на търговци, строители, архитекти и проектанти.

„Аустротерм“ предлага оптимални решения за изолация във всяка област – от сутерена до тавана. Те представляват продукти за фундамента и мазето, периметъра на сградата и областта на цокъла, стените, плоските и скатните покриви, вътрешността на сградата, както и за изолацията от ударен шум.

Като признат производител на топлоизолационни плочи от EPS и XPS, фасадни профили и плочи за вътрешно изграждане, „Аустротерм“ държи преди всичко на високото качество и води постоянна иновационна политика. Намирането на правилните решения за топлоизолация – от търговеца през строителя до крайния клиент, е основен приоритет в работата на компанията.

В България компанията предлага широка гама от решения.

  • Austrotherm EPS (експандиран полистирол, стиропор) – изолационен материал, наложил се успешно за изолация на покриви, стени, плочи и основи на жилищни сгради и други обекти.
  • Austrotherm EPS Plus – материали с около 23% по-добро топлоизолационно действие в сравнение с традиционния бял стиропор благодарение на съдържащия се в тях графит, отговарящи на повишаващите се изисквания за енергийна ефективност на сградите.
  • Austrotherm XPS (екструдиран полистирол) – за области, които поставят пред изолационните материали високи изисквания за устойчивост на натиск и влага.
  • Austrotherm Фасадни профили – придават индивидуален облик на всяка фасада.

Социална отговорност

Разработваните от „Аустротерм“ енергоспестяващи изолационни материали допринасят активно за опазването на околната среда, като намаляват вредните емисии в атмосферата. Те са устойчиви и имат дълъг експлоатационен период. Компанията залага на ефективно използване на вложените материали и енергийни ресурси, ограничавайки отделянето на отпадъци и вредни вещества. Тя постоянно актуализира своите вътрешни стандарти за безопасност и здраве.

Като свой най-важен ориентир „Аустротерм“ вижда клиентите си. Наред със законите, стандартите и фирмената политика, изискванията на потребителите определят високото качество на продуктите с оглед на тяхната ефективност и природосъобразност. Това се случва именно поради целенасочеността в работата на всички нива на фирмата.

Иновации

Това, което дава възможност на компанията да подобрява продуктите си и непрекъснато да разработва нови такива е интензивната изследователска дейност. Чрез стремежа към съвременни и ефективни производствени процеси, тя създава нови изолационни решения, които й дават силно присъствие на пазара.

Пазарен дял

Като един от лидерите в производството на топлоизолационни материали, „Аустротерм“ се стреми да бъде модел за подражание за останалите участници в пазара – не само като бизнес модел, а и като отношения със своите партньори. Големите строителни проекти и повишените изисквания при жилищното строителство увеличават количеството и темповете на производство.

Реализирани обекти

Портфолиото на „Аустротерм“ съдържа различни по мащаби и вид сгради – от еднофамилни и многофамилни жилища, до офисите на големи компании. Забележителни са и примерите за фасадна реставрация, осъществена с помощта на решенията на компанията. В България най-разпознаваеми примери са бизнес сграда на бул. „Ботевградско шосе“ № 264 в гр. София, както и реставрираното старо кметство в Несебър. Фирмата разполага и с много референтни обекти в Австрия, отново характерни с отношението си към архитектурното наследство.

Бизнес сграда на бул. „Ботевградско шосе“ № 264
Реставрираната стара община в гр. Несебър
Реставрирана сграда на ул. „Leipziger Strasse“ № 5 във Виена

Екипът

Компанията оперира в над 11 страни и има 22 производствени бази, и се стреми постоянно да повишава квалификацията и мотивацията на служителите си, които през 2018 г. наброяват 1055 души. Само чрез екип от опитни професионалисти тя може да отговори на високите изисквания за качество и големите производствени нужди.

Карта на Аустротерм в Европа.

Отношение към образование

„Аустротерм“ вярва, че високата квалификация и професионализма са водещи за успеха в строителния пазар. Именно затова тя се ангажира не само с развитие на личния си състав, а и с продуктови обучения на своите партньори и потребители.

Контакт:

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…