Днес ще си говорим за свежестта на въздуха в затворени помещения. Ще кажете – такава трудно може да има. Това обаче не е съвсем вярно. Нека се обърнем към химията. Още в ранна възраст се запознаваме с атомите, йоните и молекулите. От най-малката съществуваща частица, през електрозаредените такива, до свързаните структурни единици, на практика всичко около нас е съставено от трите изброени. Атомите, йоните и молекулите трептят навсякъде около нас в една безкрайна сложна система, непрекъснато взаимодействайки помежду си. В реалността обаче рядко се сещаме за тези понятия. „Баумит“ обаче ни напомнят за спецификите на електрически заредените частици – йоните, като ги „впрягат“ в услуга на нашия комфорт у дома.

Вирусите винаги са били тема на дневен ред

Дори и да не говорим за спецификите от изминалите близо две години, всеки от нас се старае да държи себе си и близките си далеч от тях. Един от най-честите им причинители е съвсем невидим – да ги „прихванем“ е по въздушно-капков път у дома, в офиса или на обществено място. В подобна затворена среда концентрацията на полени пък причинява неприятни алергии.

Все по-належащ е стремежът към по-добър и качествен микроклимат, както и контрол над състава на въздуха. Тези ключови въпроси винаги са занимавали специалистите от „Баумит“ и са били отправна точка за разработването на иновативните им продукти.

КАКВА Е РЕАКЦИЯТА ВИ, КОГАТО НЯКОЙ В СЪЩОТО ПОМЕЩЕНИЕ КИХНЕ?

Лично аз си представям как капчиците с потенциален вирус си проправят път към мястото, на което стоя. Действителността обаче не е толкова драматична и е измислен начин, който задържа тези частици и ги „приземява“ на безопасно разстояние от нас.

Решението е Баумит Йонит

Големият брой въздушни йони, които се съдържат в боята за стени Йонит Колор, пречистват въздуха по изцяло естествен начин. Подобно на природата, тя увеличава броя на електрозаредените частици в затворени помещения и по този начин значително подобрява качеството на въздуха в помещенията.

Как се случва това?

Въздухът в затворено помещение съдържа водни частици. Когато те влязат в контакт с боята за стени и минералите, които тя съдържа, те се „зареждат“ и се превръщат в йони. Те привличат и задържат фината прах, полените и течните частици, които отделяме, докато говорим, и ги приземяват. Йоните оказват влияние и върху продължителността на престоя на съдържащите вируси аерозоли във въздуха. Колкото по-голяма е плътността на заредените частици, толкова повече вредни вещества могат да бъдат свързани.

РЕЗУЛТАТЪТ – СВЕЖ ВЪЗДУХ, ПРЕЧИСТЕН ОТ ВОДОПАД ОТ ЙОНИ.

 Боята Баумит Йонит:

  • Действа позитивно върху сърдечно-съдовата система;
  • Засилва имунната система;
  • Повишава работоспособността;
  • Осигурява по-здравословен вътрешен климат.

60% по-малко вредни частици във въздуха

Специалистите от Баумит ни споделят още, че в сравнително измерване на Института за строителна физика на Фраунхофер е открито, че съдържанието на липозомни аерозоли (неинфекциозни, вирусоподобни частици като модел за изследване) може да бъде намалено с 60% в стая, боядисана с ЙонитКолор. Сравнена е идентична стая, боядисана с конвенционална, неактивна боя за стени.

За да може боята ЙонитКолор да разгърне най-добре свойствата си, влажността в помещението е ключова, като се търси постигане на оптимална стойност между 40-60%. Шпакловките ЙонитФиниш и ЙонитФино за гипс, бетон и стени от гипсокартон увеличават броя на водните частици във въздуха. Те създават перфектния вътрешен климат, като съхраняват излишната влага и след това, когато въздухът стане твърде сух, я освобождават. А най-хубавото е, че

СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАКТО В НОВИ СГРАДИ, ТАКА И ПРИ РЕМОНТИ.

 

ЙонитКолор и ЙонитФиниш са отличени със знак за качество natureplus.

Продуктите отговарят на строгите изисквания за опазване на климата, здравословен начин на живот и устойчивост, което ги прави идеалното покритие за здравословен интериор.

ТВОЯТ ДОМ. ТВОИТЕ СТЕНИ. ТВОЕТО ЗДРАВЕ – С БАУМИТ.

Вижте и другите продукти на Баумит.

Вижте и другите продукти на Баумит.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Завладяващи декоративни техники за Вашата фасада
Как да създадем иновативна фасадна визия?

Фасадата е това, което възприемаме първо, когато погледнем сградата. Тя е нейното лице, ко…