През месец февруари в сградата на САБ (Съюз на българските архитекти) бе проведен workshop в рамките на пет дни – от 24 до 28 февруари на тема параметричен дизайн. Името на събитието е Computation matters (Изчисленията имат значение), а организаторите са Design Morphine. Участниците наброяваха 50 души от повече от четири държави, a ръководителите бяха трима – Антония Стоицова, Радул Шишков и Георги Кънчев с помощта на петима асистенти. Успоредно с обучението участниците бяха разпределени в десет отбора и работеха върху конкретна задача. Материалът, който им бе предоставен беше полипропилен. Чрез направата на макети и изследвания върху материала всеки един от отборите разработи свое предложение за структура. Последният ден всеки имаше възможността да защити идеята си пред комисия съставена от ръководителите и двама гостуващи архитекти.

Настроението беше добро, безсънните нощи не липсваха, а организацията беше безупречна. За всички с интерес към параметричния дизайн и архитектурата, този workshop е подходящ и заслужава да бъде посетен.

Следващите две събития организирани от Design Morphine ще се случат в рамките на месец април във Виена. С нетърпение очакваме следващият в България!

Линк към проектите:

http://designmorphine.org/workshop/past/computation-matters-v1/projects/

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Плоският покрив: отвеждане на водата по нов начин
Решение, което спестява време и излишен товар

Що се отнася до покривите, се оказва, че имате далеч повече възможности как да покриете сг…