Skip to main content
search

Новата учебна година в България току-що започна. Тя бе посрещната с детски усмивки, трепети и позитивни емоции из цялата страна. По този повод на 13 септември Ксела България и Община Добрич организираха съвместно събитие, с което учениците да изпратят отминалото лято и да посрещнат първия учебен ден. Мероприятието, което се проведе под надслов „Добрич е нашият дом” успя да събере деца, родители, бивши настоящи и бъдещи ученици.

На площад „Свобода” в центъра на града се заформи страхотна атмосфера.

На участниците от различни възрасти бяха предоставени различни начини да изразят артистичните си умения и да се забавляват на пълни обороти. Организаторите бяха подготвили интересни игри, в които се надпреварваха малки и големи. Един от акцентите на деня беше рисуването върху инсталации от газобетонни блокове, осигурени от Ксела.

В края на игрите всички получиха награди за участието си и за предстоящата учебна година.

Освен това Областният информационен център раздаде на занимателни книжки най-малките. Техните родители пък получиха полезна и интересна информация, свързана с разнообразните проекти с европейско финансиране, които общината подготвя за в бъдеще. За доброто настроение на всички се грижеха местните певци братята Пламен и Иво Добреви. Забавленията продължиха часове наред през петъчния ден и осигуриха позитичните емоции за предстоящия учебен понеделник. В края на мероприятието Ксела България обявиха, че ще продължат тази инициатива и през следващата година с много повече изненади и подаръци за малчуганите.

Причината Ксела да избере точно Добрич за интересната инициатива е това, че на територията на града се намира един от двата завода на компанията, която е водещ производител на строителни материали. Това, което прави завода в Добрич интересен, е факът, че той е единственият, в който освен на територията на Германия, се произвеждат топлоизолационните плочи Multipor, които са важна част от асортимента на компанията.

Голяма част от служителите в завода са и жители на града, които се включиха в събитието заедно със семействата си. Ксела България се занимават и с производството на блоковете от клетъчен бетон YTONG, които са познати на всички и бяха използвани като част от забавленията и потикнаха младите участници да развият въображението си.

Приоритет на групата ‘’Xella’’ е създаването на материали за сгради, които успяват да осигурят високо качество на живот, добра енергийна ефективност и опазват околната среда от вредни емисии. Компанията инициира и подобни събития, в които се опитват да поддържат доброто настроение на участниците, както и да ги запознаят с богатата си гама от продукти.

Повече информация за Xella Group и техните продукти и инициативи можете да откриете на: www.xella.com


Снимките са предоставени от компанията.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu