GEZE GmbH ще даде възможност на всички свои партньори и интересуващи се от строителния бизнес фирми да се запознаят с най-новите продукти на фирмата. Те бяха показани за първи път в началото на годината на престижното международно изложение за строителство BAU 2011, в Мюнхен, Германия. Новостите ще бъдат представени на станалата вече традиция ежегодна обиколка на мострния камион на ГЕЦЕ.
От 3-ти до 8-ми октомври GEZE ShowTruck ще посети шест града в страната – Русе, Силистра, Пловдив, Стара Загора, София и Велинград. В рамките на един ден във всеки един от тях, посетителите ще имат възможност да се запознаят с въведените тази година на пазара иновации както и да се консултират относно комплексни системи и решения, обхващащи всички продуктови групи на фирмата.
Отново ще бъдат проведени и серия от семинари, разясняващи различни аспекти на Вентилационните системи за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ), съгласно действащата нормативна уредба в страната.

Накратко за представяните продукти на фирмата, удостоена за поредна година с приз за ТОП Иноватор в Германия.


Automatic Door Systems

Във фокуса на вниманието са отново продуктите, насочени към безпрепятствен достъп до сгради и помещения. При системите за автоматични врати тук са представени автоматичните оператори за врати на панти от серията Slimdrive, в модификации, предназначени за еднокрили и двукрили пожароустойчиви врати и с вграден димен датчик.

В тази категория ще бъде показан и един уникален напълно вграден автоматичен механизъм за отваряне и затваряне на врати на панти – ECturn Inside. Той е предназначен за интериорни врати и при затворено положение на вратата автоматичният механизъм е изцяло скрит (в крилото или в касата).

За интериорно приложение е и интелигентното задвижване за плъзгащи врати с нисък разход на енергия Perlan AUT-NT, предназначено за офиси, лекарски кабинети, хотели и дори за инсталиране в домове – за по-голям лукс и комфорт.

Door Technology
Иновациите продължават и в серията TS 5000 автомати за затваряне на врати. Новите вариации са саморегулиращият се спрямо промените на температурата през различните сезони автомат TS 5000 T, както и универсалният автомат с функция за безпрепятствен достъп TS 5000 ECline. Саморегулиращата се функция на TS 5000 T позволява автоматът да функционира при големи температурни амплитуди през сезоните и денонощието, без да се налага повторен реглаж на скоростта и силата на затваряне.
RWA
Отново сериозно внимание е отделено на продуктите за сигурност и безопасност. Тази година ГЕЦЕ ще покаже новата централа с вградено захранване за естествено отвеждане на дим и топлина и вентилация (ВСОДТ), предназначена за инсталиране по-малки пространства и за по-малки по мащаб решения, като например стълбищми клетки. С размер малко по-голям от стандартен авариен бутон за пожароизвестяване и съчетаваща и тази функционалност, централата THZ Comfort може да се монтира на практика във всяко тясно помещение или коридор. Продуктът отговаря изцяло на изискванията за инсталиране в сертифицирана ВСОДТ, съгласно Наредба Iз-1971 и БДС EN 12101-2.

В тази категория продукти попадат и верижните задвижвания за изцяло вграждане в профила на прозореца от сериите Е920 – Е990. При затворено положение няма видими части на механизма и крепежите – запазва се дизайна на прозореца и се предпазва от допълнително запрашаване и замърсяване. Новите устройства се инсталират лесно и в голям брой стандартни профили от различни системи. Веригите от серията Е990 покриват изискванията на БДС EN 12101-2 за инсталиране в естествена ВСОДТ, като отвоарят прозорците на 900 mm само за 60 секунди.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…