Дългогодишната история на Hoval започва през 1897 г. във Вадуц, Лихтенщайн, когато е основана от Густав Оспелт. Повече от век по-късно, компанията е утвърден и доказан лидер производител на отоплителна и климатична техника на европейския пазар.

HOVAL И ИНОВАЦИИТЕ

През 1942 г. е положен основният камък: обикновена готварска печка се превръща в котел за централно отопление. Густав Оспелт патентова идеята си, която след проведени изпитвания се оказва високо ефективна.

През 1968 г. Hoval получава първото си запазено право за нагревателни повърхности, наречени „Fischgratrohr“, които със своето устройство и пренос на топлина силно повишават коефициента на полезно действие. През 1972 и 1979 г. следват други патенти за нагревателни повърхности.

През 1984 г. за по-нататъшно повишаване на ефективността при вентилацията и отоплението на халета Hoval разработва единствен по рода си разпределител турбулентен въздух – въздушен инжектор.

Дълъг  е списъкът с иновации , с които Hoval се превръща в доказан лидер за производство на продуктови системи, отоплителна техника, децентрализирани системи, рекуператори за оползотворяване на енергия и контролирана вентилация.

 

ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕ

  • Периодични обучения в завода във Вадуц;

 

  • Мострена зала в Италия (Casa Hoval), която е и техническо за обучение на инсталатори, като в същото време това е модел за нулево потребление на енергия в сградите;

 

  • В България – обучения и презентации на студенти по архитектура от УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов“, както и ОВ проектанти от УХТ Пловдив;

  • Участие в „Аз инженерът“ – презентации и демонстрации със щанд на студенти и ученици;

  • Презентации пред архитекти в BUILDING INNOVATION FORUM SERIES и форум от BUILDINGSTYLE.

 

 СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Производството на енергия за отопление и охлаждане на сгради е един от основните фактори за климатичните промени. Затова Hoval създава отоплителни и вентилационни системи с най-висока енергийна ефективност. Алтернативните енергийни източници са в основата на развойната дейност и системните решения на компанията. Това ви помага да спестите пари и суровини. Важен за Hoval е още индивидуалният подход при проектиране, инсталиране и сервизиране, който гарантира сигурност, комфорт и гаранция за оптимално функционираща система!

Всичко, което Hoval произвежда, е съобразено с опазването на ресурсите и околната среда. Hoval винаги остават верни на мотото си: Отговорност към енергията и околната среда.

 

ПАЗАРЕН ДЯЛ

През 1945 г. е вписването на запазената марка Hoval. Името е собственост на Производство на нагревателни устройства Оспелт, Вадуц, Лихтенщайн. През 1946 г. е първото излизане на Hoval на международния пазар – основаването на фирми в Австрия и Швейцария.

Централата на групата Hoval се намира във Вадуц, Лихтенщайн. Продажбите са в размер на 350 MCHF.

 

РЕАЛИЗИРАНИ ОБЕКТИ

 В световен мащаб.

Референциите ни отвеждат към уникални архитектурни шедьоври из цял свят. Системите за отопление и топла вода във Ватикана, Замък във Вадуц, Лихтенщайн, Миланската катедрала, Замъка Уиндзор в Англия, Забранения град в Китай, Изкуствения остров и Бурж Халифа в Дубай, както и много други, са поверени на марката Hoval. Списъкът е дълъг и рефенциите ни отвеждат още към Стадион „Уембли“ и Бъкингамския дворец в Лондон, Националния театър и опера в Прага, BauHaus (в целия свят), Телевизионна и радиопредавателна кула на Swisscom в Алпите… Hoval е носител на Кралските препоръки на Нейно Величество Кралица Елизабет II, за енергийна ефективност и опазване на климата.

 

 Нека погледнем у нас.

Множество производствени сгради, логистични халета, хипермакети, спортни зали, хотели се довериха на продуктовите системи на Hoval. Сред тях са Magna Powetrain, WITTE Automotive, ABB в Севлиево и Раковски, 7 магазина BILLA, Арена Бургас, спортна зала „Триадица“, Резиденшъл парк София – етап 2 и много други.

Независимо къде, Hoval осигурява перфектен комфорт!

ГОЛЕМИНА НА ЕКИП

Компанията има 1600 служители в 14 държави. Традиционни пазари – Швейцария/Лихтенщайн, Австрия, Италия, Германия, Англия. Нови пазари – България, Китай, Хърватска, Чехия, Франция, Полша, Румъния, Словакия

През 2011 г. се открива офисът в България. Екипът наброява 6 човека – малък, но изключително ефективен екип.

 

Вижте тук предложенията на HOVAL.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…