При обновяването на дома, градината и пространството около сградата играят ключова роля за неговия комфорт и цялостно възприятие. Затова залагането на съвременни и оригинални решения е водещ подход в търсенето на нова визия и атмосфера за тази зона от дома.

Ако сте решили да инвестирате в дизайна на външното пространство около сградата и търсите оригинално решение, помислете върху възможностите които предлагат комби форматите на настилките, които се състоят от различни по големина елементи с различни варианти за конфигурация. Комбинираните формати разгръщат потенциала на площта, където се разполагат, придавайки индивидуален характер и усещане за идентичност.

Комби форматите в настлките и техните предимства

Производителят Semmelrock разбира потребността от уникален подход към всяко кътче, съобразно неговата функционалност, ето защо разработената от тях продуктовата гама включва голямо разнообразие от комбинирани формати с модерен дизайн, подходящи за зони с различни натоварвания. Независимо дали търсите паважи или плочи за пътеките, терасата, верандата, зоната около басейна, барбекюто или подхода към дома, комбинираните формати с разнообразна визия и оригинален дизайн създават комфорт в откритите пространства.

Те са съставени от еднакви по материал или повърхност, но различни по големина елементи, които предоставят голям брой вариации. Комбинираните формати постигат единство по отношение на визията, но разнообразие в начина им на възприятие.

Всеки елемент от системата е създаден спрямо размерите и формите на останалите, така че всички серийни части да работят заедно с цел единност на финалното решение.

С промяната на мястото и посоката на различните елементи, може да се покрие всяка площ.

Основното предимство в случая е минимизирането на технологичната фира поради вариативността на отделните формати. Всяко естетическо възприятие може да бъде удовлетворено, чрез повтаряемост на отделни геометрични фигури или артистичен прочит на различни комбинации от размери.

Разработена е широка гама от продукти в различни размери и материали, които да удовлетворят нуждите на конкретния клиент, както и специфичните размери на всеки обект. В зависимост от това дали във Вашия проект преобладават строго геометрични линии или пейзажно оформени пространства, гамата успешно покрива широките изисквания за разнообразни ландшафтни оформления.

Как работят комби форматите?

  • Първа стъпка: създаване на модел

Създайте своя уникален повтаряем модел, който най-добре отговаря, както на вашите естетически изисквания, така и на характерните размери на пространството. Уверете се, че общата форма се повтаря преди да продължите към следващата стъпка.

  • Втора стъпка: запълване на шаблон

Запълнете формата на шаблона, като повтаряте основната фигура, създадена в първа стъпка. Имайте предвид, че дори и леки размествания в позицията на някои от елементите, могат драстично да променят външния вид на шаблона.

За да се улесни този процес Semmelrock са създадали различни комбинации от растерни схеми с приложена разходна норма. Повече предложения тук.

Приложение на комби форматите с други продукти

За постигане идеалния завършек на пространството около настилката, то може да бъде фиксирано с алуминиеви профили. Директният преход към трева, декоративни камъни или мулч ще осигури изпипана визия, но и бъдеща лесна поддръжка при оформяне на канта около настилката. Използването на такъв детайл ще избегне изграждането на бордюри, които са не само по-трудоемки за поставяне, но и обвързани с допълнителни разходи и технологии.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Ръководство за сигурност на гаражните врати
Какво трябва да знаем за защитата от взлом и безопасността при експлоатацията на гаражните врати?

Гаражните врати са сред онези елементи на сградата, които трябва да отговарят на високи из…