Skip to main content
search

Със своите устойчиви и енергийно ефективни строителни и изолационни материали, и с цялостно си поведение, КСЕЛА се стреми да оказва положително въздействие върху околната среда и климата. В рамките на своя ангажимент за борба с климатичните изменения, групата КСЕЛА предлага на своите клиенти възможност за съизмерим принос в тази обща кауза, като компенсира емисиите на CO2 при производството на минерални изолационни плочи, превръщайки Multipor® в първата въглеродно неутрална марка на групата.

Избягване и компенсиране на въглеродни емисии

КСЕЛА си е поставила задачата да допринесе значително за намаляване на емисиите на парникови газове и за опазване на климата. Една от основните им цели е интензивно да намалят собствените си емисии на въглероден диоксид с 30 % до 2030 г. Подробности за екологичната, социалната и управленската им стратегия (ESG strategy) можете да намерите тук. Марката Multipor е още една крачка напред за компенсиране емисиите на CO2 от продуктите и от системните аксесоари. Заедно с ClimatePartner (техен партньор в компенсирането на емисиите) измерват количествата CO2, които се отделят при производството на Multipor, вкл. дължащите се на суровини, опаковки, логистика и отделени отпадъци, и компенсират всички неизбежни емисии чрез подкрепа на проекти за действия срещу промените на климата. Тези проекти намаляват емисиите чрез рекултивиране и повторно залесяване, чрез замяна на вредни технологии с алтернативни или чрез други дейности, които се явяват благоприятни за климата и са сертифицирани по международни стандарти.

Групата КСЕЛА избра два сертифицирани проекта за опазване на климата в Европа, които имат важен принос в борбата с глобалното затопляне. Един от тях е в Лихтенау, Германия, който подпомага повторното навлажняване и ренатурация на торфищата, които могат да съхраняват значителни количества CO2; другият е вятърната централа „Свети Никола“ в Североизточна България, която произвежда енергия от вятъра без изкопаеми горива.

В резултат на това КСЕЛА обнови външния вид на Multipor: отсега нататък марката ще се представя в зелено – от публичните комуникации до фолиото на опаковката. Ребрандирането е послание, че екологичното мислене и действие са здраво застъпени в компанията. Минералните изолационни плочи на Multipor се отличават с отлични изолационни свойства; спомагат за по-малко потребление на енергия в сградите и за по – здравословен климат в помещенията. „Новият облик на Multipor укрепва идентичността на марката и извежда на преден план нейната устойчивост,“ отбелязва Мартин Киндт, ръководител на направление „Иновации и стратегически маркетинг“ в групата КСЕЛА.

Multipor съчетава по изключителен начин свойствата огнеустойчивост, паропропускливост и капилярна активност. В допълнение изцяло минералният продукт е напълно рециклируем. Изолационните плочи се произвеждат от естествени суровини, не съдържат фибри и вредни съставки. Специфичните им характеристики ги правят устойчив и интелигентен избор навсякъде в строителство – от мазето до покрива, в жилищни, търговски и промишлени сгради.

 За КСЕЛА груп 

КСЕЛА груп предлага иновативни, безопасни и устойчиви строителни материали, както и цялостни решения за енергоефективно, здравословно и оптимизирано от гледна точка на разходите строителство. С оборот от 1,6 милиарда евро, 95 завода и над 7000 служители, групата е един от водещите международни производители на строителни и изолационни продукти. КСЕЛА е компания-майка на марки като Ytong, Silka, Hebel и Multipor, и е пионер в дигитализацията на строителните процеси със своята услуга за автоматизирано проектиране blue.sprint. За повече информация относно Xella Group, посетете: www.xella.com

 

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu