На 2-ри декември се проведе деветият модул от петия сезон на Академия Лидерите. Събитието и този път се проведе под формата на онлайн среща, поради наличните към момента в страната противоепидемични мерки. Представители на компанията HTI България бяха лекторите Борис Кумчев – мениджър логистика, и Жана Баташка – икономически директор в HTI България, които разказаха на участниците в Академията повече за компанията и нейната дейност.

Кадър на презентаторите в Академията | Източник: личен архив

Вечерта премина под надслов „Новите предизвикателства във веригата на доставки вътре в индустриалния сектор и управлението на кредитния риск в нея“. Презентацията на компанията започна с въвеждащо представяне на нейната история. Създадената през 2012 г. HTI България е част от групата GC-HTI – лидер на немския пазар за материали, предназначени за инфраструктурни и индустриални дейности в промишленото и сградно строителство в страната.

Кадър на участниците в Академията | Източник: личен архив

Като централизиран партньор на най-големите фирми производители в сектора, HTI България разпространява пълна гама специализирани продукти: тръби, промишлена арматура, фитинги и аксесоари за водоснабдяване и газификация, канализационни и дренажни системи, съоръжения за подготовка и пречистване на водата, решения за пътна инфраструктура, геосинтетика в екологията и материали за поддръжка по комунални услуги.

Кадър на част от презентацията на компанията в Академията | Източник: личен архив

Темата постепенно се пренасочи към сферата на управление на логистиката, тъй като компанията е отявен лидер в логистичното управление у нас. Така разговорът бе продължен като търсене на отговор на въпроса

“Логистика – как да бъдеш по-бърз, по-ефикасен и по-полезен за клиенти и партньори?”

Отговорът Борис Кумчев разкри в цялостното управление на потока на стоки и услуги в 5 стъпки – планиране, преценка на ресурса, производство на стоки и услуги, доставки и логистика и рекламации.

Кадър на участниците в Академията | Източник: личен архив

Навлизайки в тематиката за логистичното управление, лекторите и участниците разгледаха физическите и финансовите рамки на веригата за доставки. След това преминаха към управление на кредитния риск и въпроса “Как да запазим парите на фирмата?”. Отговорът на това беше – като имаме система за превенция, събираемост, мониторинг и контрол на задълженията.

Казусът, който от HTI България зададоха на участниците в Академия Лидерите ги постави в условията на сключването на договор за доставка на 592м тръба със сечение 1422 мм. Така те трябваше да пресметнат измеренията на сделката, да преценят финансовия риск и да подберат правилен финансов механизъм.
Въпреки сложността на темата, тя беше изключително интересна и полезна за всички.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Биляна Апостолова
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Охлаждането на интериорите – бъдещето на вътрешния дизайн?
Едно от основните предизвикателства за бъдещето на архитектурата

Проблемът с глобалното затопляне е все по-актуална тема, що се касае до бъдещето на човече…