Skip to main content
search

Стартира Сезон 5.2 на Академия Лидерите с нови 20 амбициозни млади бъдещи специалисти от сектора на архитектурата и строителството. Събитието се провежда в Hobelix Hub, като са спазени всички необходимите мерки за безопасност. Доника, Христо и Александър, организаторите на проекта, споделиха своите идеи и очаквания към участниците.

След вдъхновяващото въведение, в което се наблегна на отборната работа, участниците представиха себе си пред останалите. Те имаха задача да се разделят на отбори и да убедят един друг кое от трите качества – добра комуникация, логика и креативност, е най-важното в работна среда. След последвалия дебат като верен отговор се открои, че „личната сила на всеки е различна и успеха е в комбинацията от трите“.

Първи гост в новия сезон на Академия Лидерите

В сряда, 24-ти февруари online се включи Мирослава Николова – HR специалист основала компанията Human Capital Store. Тя показа на участниците най-важните моменти при изготвянето на автобиография и добри практики за комуникация по време на интервю за работа. Мирослава е специалист в сферата на човешките ресурси, като притежава собствена компания за набор на кадри. Тя е и част от екипа, който прави подбора на участниците за Академия Лидерите.

Бъдещите специалисти обсъдиха и посоките за развитие в строителството и архитектурата с лектора на събитието. Мирослава акцентира върху правилната последователност при навлизането им, като проектанти и архитекти в  строителния бранш. В края на събитието, на участниците им беше поставена задачата всеки да си коригира Автобиографията, базирайки се на съветите от Мирослава.

Модул 1 – ТИТАН Златна Панега

В понеделник на 01.03.2021 участниците се запознаха с една от водещите компании в производството на цимент в световен мащаб.

„ТИТАН Златна Панега“ е част от „Групата ТИТАН”  – световен лидер с над 118-годишен опит в производството и дистрибуцията на цимент, бетон, инертни материали, пепелина и други строителни материали.

Лектор беше Милен Станоев, който е директор на завода в с. Златна Панега. Завършил е Машинно инженерство в Русе и е в компанията от 20 години, като той самият е преминал през всички стъпала на йерархията на компанията. Милен е в историята на ТИТАН като първият чужденец, който заема ръководна позиция в завода в Гърция. Ко-лектор на събитието беше Венцислава Кюлева – HR&CSR Manager.

Акцент на събитието

Лекторите от компанията акцентираха върху формулата на успеха за работа в екип и правилното общуване в работната среда. Също така, те представиха методи за справяне и ключови моменти при възникването на конфликти и как участниците да ги управляват.

Формиране на екип

Участниците бяха разделени на четири екипа, като те заедно трябваше да изброят важни, лични и отборни качества, както и правила за постигането на крайната цел. Те имаха 15 минути за справяне със задачата, след което всеки един от отборите изказа впечатленията си от предизвикателството.

Лекторите от компанията внимателно изслушваха младите участници и обсъждаха заедно с тях съпътстващите ги проблеми при изпълнението. Всеки отбор се открои с нещо различно, като всички те успяха да съчетаят ефективните качества за сформирането на успешен екип.

Основен казус за сезона

След доброто представяне на отборите последва и тяхното официално разпределяне на отделни екипи. Доника им представи основният казус, с който те ще се занимават до края на сезона.

Всеки един от отборите получава задачата да убеди чуждестранни инвеститори да инвестират в недвижимо имущество в страна в Източна Европа. Те разполагат с бюджет от 3 млн. евро, като ще трябва да се съобразят с предимствата на избраната локация, подробностите по изпълнението и рационалното използване на посочената сума.

За целта, всеки следващ модул ще допринесе за формирането и изготвянето на проект с достатъчно добра възвращаемост. Екипите ще трябва да се организират бързо и да действат ефективно, за да представят най-добрата оферта на 19.04, когато ще бъде и финала на сезон 5.2 на Академия Лидерите.

Снимки: Радослав Свирецов

Станислав Ангелов

Строителен инженер, завършил специалност строителство на сгради и съоръжения в Университета по архитектура, строителство и геодезия- гр.София.

Остави коментар

Close Menu