Това е вторият епизод на българският подкаст за архитектура и строителство STROICAST. Срещаме се с арх.Пламен Братков / Основател на архитектурно студино/ и проф. Стоян Братоев /Директор на „Метрополитен“ ЕАД/, за да си поговорим за онези проекти, които променят София.

В подкаста ще чуете тяхното мнение по въпроси като:

✔️ Има ли шанс София да има ясен облик като Виена или Копенхаген и късно ли е да се направи нещо по въпроса?

✔️ Какъв е ефектът от появата на първите три линии на метрото?

✔️ Вървим ли в правилната посока с проекта за Зеления ринг?
и още ….

Следете STROICAST за следващите ни епизоди наситени с полезни и интересни разговори в света на строителството и архитектурата!

Гости в епизода

Проф. Стоян Братоев

Изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД Вижте повече

Проф. Стоян Братоев

Проф. Стоян Братоев е роден на 19 януари 1954 година в село Пресиян, Търговищко. През 1979 година завършва специалността „Тунели и метрополитен“ в Транспортния институт в Ленинград, след което започва работа в строителството на Софийското метро. През 1982-1985 година подготвя и защитава кандидатска дисертация в Ленинград. От 1999 година е директор на „Метрополитен“ ЕАД, общинското предприятие, управляващо Софийското метро. Той е професор и хоноруван преподавател в Минно-геоложкия университет. През 2015 година Стоян Братоев получава най-високото отличие в наградната система на Република България – Орден „Стара планина“.

Арх. Пламен Братков

Съосновател на архитектурно студио Вижте повече

Арх. Пламен Братков

През 1998 г. завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност Архитектура. През 2004 г. създава едно от най-известните архтектурни студиа в България с множество проекти на емблематични сгради. От 2004 г. е преподавател в УАСГ, катедра „Обществени сгради“.
Той е един от основателите на Група Град през 2012 г. и е носител e на редица престижни награди, сред които архитект на годината за 2013 г.

Проектите, които променят София

Слушай в:

Водещ

Елена Кирилова

Елена Кирилова става част от екипа на Investor.bg през 2013 г. като редактор на рубриките “Технологии” и “Style”, като отразява най-новото и интересното от технологичния свят. Преди това трупа опит в политематични български медии.

Завършва бакалавърска програма “Медии и журналистика” и магистратура “Продуцентство и културни индустрии” в УНСС. Притежава докторска степен от катедра “Медии и обществени комуникации” към същия университет.

За компанията

BAUMIT е водещ производител на строителни материали в Европа с 39 местоположения в 25 държави, специализиран основно в производството на продукти и предоставянето на услуги за фасади и вътрешни довършителни дейности. Гамата от продукти се простива от мазилки и бои, през топлоизолационни системи, сканиране и реновиране, до системи за градината и керамични покрития.
Производството на марката Baumit, не само отговаря на европейските норми, но и задава нови стандарти, модерни и продукти и екологични технологии.

Линк към сайта

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…