В третия епизод на Българския подкаст за архитектура и строителство STROICAST си говорим за „Сгради на европейско ниво у нас и защо са толкова малко?“

Срещаме се с арх. Ангел Захариев/Основател на едно от най-известните архитектурни бюра в София/ и Георги Иванов/Изпълнителен директор на инвестиционна компания/, които стоят зад проектите на едни от най-емблематичните високи сгради в София.

В подкаста ще чуете тяхното мнение по въпроси като:

✔️ Има ли наистина нужда от небостъргачи в София?

✔️ Колко важен е имиджът на една сграда от такъв тип?

✔️ Какви са причините да няма много такива сгради в София, когато говорим за качество?

Следете STROICAST за следващите ни епизоди наситени с полезни и интересни разговори в света на строителството и архитектурата!

Гости в епизода

Георги Иванов

Изпълнителен директор на инвестиционна компания Вижте повече

Георги Иванов

Георги Иванов е изпълнителен директор на едно от най-успешните инвестиционни дружества в България. Под негово ръководство се изграждат най-високите сгради в София до момента – Capifal Fort и Sky Fort. Благодарение на множеството си значителни изпълнени проекти, той има неповторим опит в сферата на инвестиционното строителство.

Арх. Ангел Захариев

Съосновател на архитектурно студио Вижте повече

Арх. Ангел Захариев

Арх. Ангел Захариев е роден през 1978г. в гр.София. Завършва специалност Архитектура в УАСГ през 2003г. През 2004г. специализира в Институт по жилищна политика и градско развитие към университет Еразмус, Ротердам, Холадния. От 2003 до 2007 е докторант към катедра Градоустройство, Архитектурен факултет, УАСГ. От 2004г. до сега е хонорован преподавател и гост лектор към Архитектурен Факултет, УАСГ.

През 2005г. основава заедно с арх. Асен Милев едно от най-известните архитектурни бюра в София. Работил е по проектирането и реализацията на многобройни проекти, включително на редица ключови обекти в София, определящи посоката на съвременната архитектура в България, като: Бизнес Парк София, Капитал Форт, Скай Форт, Музейко, NV Tower и други.

Арх. Захариев, заедно със своя екип, е носител на многобройни архитекурни и градоустройствени награди – Архитект на годината, Сграда на годината, Архинова, Студент на годината, Визар, World Best Project, BIG SEE и др. Автор е на публикации в областта на градоустройството и архитектурата. Бил е лектор, ментор и участник в конференции, симпозиуми и уъркшопове в страната и Европа.

Участва активно в редица граждански инициативи свързани с планирането и управлението на гр.София и развитието на пазара на недвижими имоти. Той е един от основателите на фондация ГРУПА ГРАД, където заедно с други известни млади архитекти се бори активно за позитивната промяна в обществената архитектура и градското планиране в България.

Сгради на европейско ниво у нас

Слушай в:

Водещ

Елена Кирилова

Елена Кирилова става част от екипа на Investor.bg през 2013 г. като редактор на рубриките “Технологии” и “Style”, като отразява най-новото и интересното от технологичния свят. Преди това трупа опит в политематични български медии.

Завършва бакалавърска програма “Медии и журналистика” и магистратура “Продуцентство и културни индустрии” в УНСС. Притежава докторска степен от катедра “Медии и обществени комуникации” към същия университет.

Партньори на епизода

За компанията

ЕТЕМ е компания лидер в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. Тя има над 40 години опит в секторите на проектиране и производство на архитектурни системи и профили с различни индустриални приложения с най-високо качество.

Линк към сайта

За компанията

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания за шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 38 държави по света. Компанията проектира и инсталира решенията си за клиенти по целия свят в домове, офиси и клубове. Предлага акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.

Линк към сайта

За компанията

BAUMIT е водещ производител на строителни материали в Европа с 39 местоположения в 25 държави, специализиран основно в производството на продукти и предоставянето на услуги за фасади и вътрешни довършителни дейности. Гамата от продукти се простива от мазилки и бои, през топлоизолационни системи, сканиране и реновиране, до системи за градината и керамични покрития.
Производството на марката Baumit, не само отговаря на европейските норми, но и задава нови стандарти, модерни и продукти и екологични технологии.

Линк към сайта

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Novoferm

Novoferm е един от най-големите доставчици на врати и товаро-разтоварни решения за частни,…