В четвърти епизод на Българския подкаст за архитектура и строителство STROICAST ще се запознаем и поговорим за „Знакови инфраструктурни съоръжения“ в България.

Наши гости са доц. д-р. инж. Димо Кисов /един от най-големите специалисти в мостовото строителство у нас/ и инж. Живко Недев /председател на ББК „Пътища“/, участници в развитието на най-майщабните инфрастуктруктурни проекти в България.

В подкаста ще чуете тяхното мнение по въпроси като:

✔️ Кои са най-знаковите инфраструктурни съоръжения в България?

✔️Какво предстои да бъде построено?

✔️Кои са най-големите предизвикателства и трудности при реализирането на подобни проекти? и още

Следете STROICAST за следващите ни епизоди наситени с полезни и интересни разговори в света на строителството и архитектурата!

Гости в епизода

Доц. д-р. инж. Димо Кисов

Експерт в сферата на мостовото строителство Вижте повече

Доц. д-р. инж. Димо Кисов

Доц. д-р. инж. Димо Кисов е един от специалистите в България с най-голям опит в мостовото строителство. Завършил е строителният техникум в Пловдив, след което УАСГ със специалност “Пътно строителство”, а след това специализира в катедра “Масивни конструкции”. По-късно пише дисертация на тема “Усилване на стоманобетонни връхни конструкции на пътни мостове в експлоатация”. От 2004г. е преподавател във ВСУ “Любен Каравелов”. Като проектант участва в проектирането на следните по- важни обекти: АМ “Хемус”. Виадукт при km 48+500 и Виадукт при km 48+000 ; Виадукт “Маказа”; Южен пътен възел гр. В. Търново; Пътен възел „Родопи“ – гр. Пловдив; Мост над р.Дунав Русе – Гюргево – реконструкция; АМ “Люлин” – Мостове и тунели с обща дължина над 5000м; АМ „Тракия“; ЛОТ №2 Стара Загора – Нова Загора – големи съоръжения – 22бр. и др.;

Инж. Живко Недев

Заместник-председател на браншовата камара „Пътища“ Вижте повече

Инж. Живко Недев

Инж. Живко Недев е изпълнителен директор на една от най-големите инфраструктурни компании в България и заместник-председател на браншовата камара „Пътища“. Трудовият му път е изцяло в транспортната инфраструктура, във всички нейни части – като проектант, изпълнител и администратор. Носител е на престижната награда „Инженер на годината“ на ББК „Пътища“ за 2019г.

Знакови инфраструктурни съоръжения

Слушай в:

Водещ

Елена Кирилова

Елена Кирилова става част от екипа на Investor.bg през 2013 г. като редактор на рубриките “Технологии” и “Style”, като отразява най-новото и интересното от технологичния свят. Преди това трупа опит в политематични български медии.

Завършва бакалавърска програма “Медии и журналистика” и магистратура “Продуцентство и културни индустрии” в УНСС. Притежава докторска степен от катедра “Медии и обществени комуникации” към същия университет.

Партньори на епизода

За компанията

ЕТЕМ е компания лидер в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. Тя има над 40 години опит в секторите на проектиране и производство на архитектурни системи и профили с различни индустриални приложения с най-високо качество.

Линк към сайта

За компанията

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания за шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 38 държави по света. Компанията проектира и инсталира решенията си за клиенти по целия свят в домове, офиси и клубове. Предлага акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.

Линк към сайта

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Завладяващи декоративни техники за Вашата фасада
Как да създадем иновативна фасадна визия?

Фасадата е това, което възприемаме първо, когато погледнем сградата. Тя е нейното лице, ко…