В петият епизод на българския подкаст за архитектура и строителство STROICAST ще се обсъждаме темата за „Дигитализация в строителството“ в България.

Наши гости са проф. Фантина Рангелова /специалист в организация и икономика на строителството и ръководител в създаването на център за върхови постижения в УАСГ/ и арх. Цветелина Георгиева /съосновател на компания за обучения в областта на параметричния дизайн и основател на магистърска програма в същата област/.

В подкаста ще чуете тяхното мнение по въпроси като:

✔️ В кои части от архитектурата и строителството има най-голяма нужда от дигитализация?

✔️ На какво трябва да се обърне внимание, за да се осъществи съвременният ѝ темп у нас?

✔️ Какво е участието на дигитализацията в строителния бизнес? и още

Следете STROICAST за следващите ни епизоди наситени с полезни и интересни разговори в света на строителството и архитектурата!

Гости в епизода

Проф. д-р инж. Фантина Рангелова

Експерт по части организация и икономика на строителството и възстановяване и усилване на сгради Вижте повече

Проф. д-р инж. Фантина Рангелова

Проф. Фантина Рангелова е дългогодишен преподавател  в УАСГ към Строителен Факултет, катедра “Организация и икономика на строителството”. В професионалния си път се занимава с множество дейности: проджект мениджмънт, управление на проекти, организация на строителството. Активно се занимава и интересува от темата за възстановяване и усилване на сгради при стихийни бедствия и аварии.
В момента е един от ръководителите в създаването на център за върхови постижения в УАСГ,  с 2 лаборатории, фокусирани върху заснемане, мониторинг и изследване на материалното културно наследство на България. 

Арх. Цветелина Георгиева

Съосновател на компания за обучения в областта на параметричния дизайн Вижте повече

Арх. Цветелина Георгиева 

Арх. Цветелина Георгиева завършва архитектура в УАСГ през 2012г. и продължава развитието си по специалността. През 2014г., става съосновател на креативна платформа за обучения в параметричния дизайн и архитектура. Създател е на първата магистърска програма по параметричен дизайн в България със съдействието на УАСГ.

Дигитализация в строителството

Водещ

Елена Кирилова

Елена Кирилова става част от екипа на Investor.bg през 2013 г. като редактор на рубриките “Технологии” и “Style”, като отразява най-новото и интересното от технологичния свят. Преди това трупа опит в политематични български медии.

Завършва бакалавърска програма “Медии и журналистика” и магистратура “Продуцентство и културни индустрии” в УНСС. Притежава докторска степен от катедра “Медии и обществени комуникации” към същия университет.

Партньори на епизода

За компанията

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания за шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 38 държави по света. Компанията проектира и инсталира решенията си за клиенти по целия свят в домове, офиси и клубове. Предлага акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.

Линк към сайта

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от s.stefanova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

STROICAST: ДА ПОСТРОИШ КЪЩА – КОШМАР ИЛИ РЕАЛНОСТ
ЕПИЗОД 6

Остави коментар с Facebook …