Историята на URSA започва през 1949 г. когато POLIGLAS е учредено в Испания. През 1991 г. германската компания Pfleiderer AG също навлиза в бизнеса с изолации и развитието им протича паралелно. През 2004 г. се появява официално брандът URSA. От този момент нататък развитието на компанията е в непрестанен възход както в Европа, така и извън границите й. Днес URSA разполага с 13 производства и около 40 търговски офиса в Европа и Русия.

URSA е модерна компания с 60-годишен опит в производството на изолационни материали.

Компанията доставя качествени изолационни продукти с фокус топло- и звукоизолация и пожарозащита. Основните продукти, които произвежда – минерална вата, екструдиран полистирен и фолиа URSA предлагат цялостни решения за почти всяко приложение.

Какво общо има URSA с полярните мечки?

Двете полярни мечки, които забелязваме на логото на компанията, няма как да не провокират любопитството ни. Символ на издръжливост, сила и адаптация към суровите условия на околната среда, те препращат към посланието, което URSA следва – високо качество на живот, човечност и устойчиво развитие.

Както полярната мечка е господар на арктическите крайбрежия, така е URSA отстоява гордо своята позиция на водещ производител на изолационни материали в Европа.

Дръзка кампания на URSA в Италия под мотото#weareallbears събужда вниманието в темата за опазване на околната среда. Естествения хабитат както на полярната мечка, така и на всички нас е застрашен от глобалното затопляне. По тази причина, всички ние трябва да сме съпричастни и ангажирани в борбата срещу климатичните промени.

ИНОВАЦИИ

Топлина, сигурност и комфорт – това са основните потребности на човека и движещата сила зад действията на компанията.

Иновативните изолационни продукти на URSA осигуряват енергийна ефективност в сградите, с което подобряват качеството на живот на хората и защита на околната среда. Те пестят ценни енергийни ресурси, намаляват на емисиите на CO2 по устойчив начин, като същевременно допринасят за жизнения комфорт.

ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕ

УРСА организира обучения за архитекти и проектанти по отношение на коректното използване на изолационни продукти, както и образователни семинари за прилагането на разработения от компанията софтуер за Строителна физика и Акустика.

 СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Най-високо качество с най-висока удовлетвореност на клиента – това е корпоративната философия на компанията и нейните служители.

 URSA отдава голямо значение на високите екологични стандарти.

Всички производствени процеси на компанията са оптимизирани за намаляване на възможното влияние върху околната среда до абсолютен минимум. Както добива и преработката на суровини, така и управлението на отпадъците, потреблението на енергия и емисиите са подчинени на тези мерки – задачи, които стават все по-важни в бъдеще.

Устойчивото развитие е и трябва да бъде важен въпрос в живота ни. Глобалното изменение на климата насочва фокуса на внимание върху емисиите на CO2 и на ефективното използване на ограничените съществуващи енергийни източници, които се консумират много по-бързо, отколкото могат да се възстановят.

В рамките на една година, нашата планета има ограничен потенциал на разположение, за да се възобнови консумираните ресурси и да усвои отпадъците, които ние произвеждаме. В момента природата се нуждае от 16 месеца, за да се възобнови това, което ние консумираме за 12 месеца. Това означава, че ние използваме ресурсите на бъдещите поколения. Необходими са спешни действия, за да се бъдат подсигурени нуждите на бъдещите поколения.

ПАЗАРЕН ДЯЛ

С повече от 60 години опит и приблизително 450 милиона евро оборот URSA в момента е един от водещите европейски производители на изолационни продукти с акцент върху стъклената минерална вата и екструдирания полистирен.

РЕАЛИЗИРАНИ ОБЕКТИ

Най-добрите референции, които доказват качеството на изолационните продукти на URSA, са самите сгради. Множество жилищни и административни сгради, както нови, така и санирани, са изолирани с минерална вата URSA и екструдиран полистирен (XPS).

Сред референтните примери, които задължително трябва да споменем, са Националния стадион във Варшава, Hotel Myriad by SANA, Болшой театър, най-голямата закрита ски писта – спортен комплекс Snej.com и много други.

Hotel Myriad by SANA първоначално е бил построен за ЕКСПО 1998 в Лисабон, а след това предназначението му се променя от небостъргач в хотел. | Снимка: © ursa.bg
Първата руска и най-голямата в Европа закрита ски писта с общата площ 24 000 квадратни метра. | Снимка: © ursa.bg

ГОЛЕМИНА НА ЕКИП

Търговското представителство на Пфлайдерер Новотерм е основано в България през 2001 г. След сливането на двата европейски производителя Pfleiderer и Poliglas през 2003 г. URSA се налага като един от водещите производители на изолационни материали в България. Офисът на търговското представителство е в гр. София.

С повече от 1800 служители в 13 завода и 40 търговски офиси URSA е представена в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Минералната вата  URSA се произвежда в Испания, Франция, Белгия, Германия, Словения, Полша и в два завода в Русия. Заводите за URSA XPS се намират в Германия, Франция, Испания, Италия и Русия.

Вижте тук предложенията на URSA.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

One Comment

  1. […] с инж. Влада Безбрадица, който е продуктов мениджър на УРСА. Компанията доставя качествени изолационни продукти […]

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Скрит бордюр предлага ново решение за ландшафтния дизайн
Как чрез скрит бордюр се постига минималистичен и съвременен дизайн на външните пространства?

Минимализмът в архитектурата и дизайна продължава да бъде едно от водещите съвременни тече…