Българската инженерингово-производствена компания ВАС ПРО е специализирана в производството на изделия за покриви, фасади и интериори от метал. Наложили традиция в обработката и монтажа на листов материал у нас, нейният екип са освен това и истински специалисти в дълговечните хидроизолационни решения. За да разберем как са се превърнали в лидер на пазара и доверен партньор, се вглеждаме в историята на компанията

Семейството е важно.

В семейната фирма ВАС Про работят много хора, но с ръководството и управлението се занимават членовете на фамилията Стоянови. Както самите те споделят, останалите се считат за техни приятели. Само двама души до момента са постъпили от обява за работа. А резултатите говорят красноречиво за един задружен и амбициозен екип.

Ако се върнем в самото начало, ВАС Про е създадена през далечната 1991 г. от инж. Васил Стоянов. Създали със собствените си ръце бизнеса от нулата, той и съпругата му стартират и предават знания и умения на двамата си сина. Започнали като общи работници, Благой и Христо, които днес са собственици и управители, неизменно са били част от производството и познават добре всеки процес. Първите десет години на фирмата са били за натрупване на запас, опит и знания и увереност. Следва обединяване на съвместните семейни усилия, които започват да дават завиден резултат.

„Тайната на успеха е великолепната симбиоза, която сме постигнали с моя брат в управлението на фирмата и процесите.“, споделя днес Благой Стоянов.

Прилагайки световно ноу-хау и техника, семейната компания създава висококачествени решения от метал. През последните 29 години те извървяват дълъг път, трупайки опит и познания. Наближават 30-тата си годишнина, нямаме търпение да видим какво са ни подготвили…

Най-ценният капитал са хората им.

Над 150 души са заети в производството и монтажите. Те съставят широкоспектърен екип от специалисти, взимащи участие в целия процес от проектиране до изпълнение. Силният колектив от висококвалифицирани инженери и монтажници се грижат за прецизния резултат на всеки обект. Те добре знаят, че дори и най-добрият проект не е гаранция за успешен финал. Затова влагат цялото си старание в неговото превръщане от чертеж в реалност.

Служителите на ВАС Про споделят, че най-важното за тях е клиентът да е доволен. Затова те изключително много държат на навременната реакция и точността. Общуват честно и непринудено с партньорите си и бързо изпълняват поетите ангажименти.

„Събрали сме се една голяма група хора от хора, които знаят какво правят. Сгъваме профили, доставяме материали, изграждаме обекти, строим чудеса… като на шега.“, разказва Благой Стоянов.

Историята на развитието на фирмата е синтезирана в думите:

„Тръгнахме с лопатите… и така ден след ден, година след година, машина след машина нещата се получиха.“ – инж. Васил Стоянов.

Решения за строителството без компромис с качеството.

Освен важността на екипа, другият стълб, водещ ВАС Про стремглаво напред, е технологичността. Компанията влага средства в най-модерните и технологични машини, за да създава иновативни решения от метал за всеки покрив, фасада и интериор.

ВАС Про обработва над 2800 тона метал.

В тях се включва стоманена ламарина с различна дебелина и цветови покрития. ВАС Про обработва и цветни метали – мед, цинк, алуминий. С богатата гама се покриват разнообразни приложения и архитектурни визии – и всичко това, с най-съвременна технология на изработка.

По отношение на оборудването екипът може да се похвали с поточни линии и CNC машини за бързо и прецизно производство. „Имаме страхотно оборудване, което е аналогично на производственото оборудване за обработка на листов метал на само пет европейски фирми.“, споделя Христо Стоянов. Друга от гордостите на ВАС Про е и тяхната производствена база, ширеща се на площ от цели 6000 кв. м.

Над 800 тона рулонен материал се поддържат на склад, за да се удовлетворят изискванията на клиентите в  изключително кратък срок за производство. Защото бързината и точността са неща, на които от ВАС Про обръщат внимание. И смейки се добавят, че почти всички клиенти имат нужда от нещо спешно.

Обобщават за себе си, че правят…

„Супер интересни неща с много модерни машини. И всичко това – от страхотни хора.“ А когато работата е такова удоволствие, резултатът е повече от отличен.

Научете повече за ВАС Про тук…

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
  • Novoferm

    Novoferm е един от най-големите доставчици на врати и товаро-разтоварни решения за частни,…
  • Рьофикс ЕООД

    RÖFIX AG, основана през 1888 г. от Йозеф Веингер и брат му като варница и тухларна в Рьоти…
  • ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД

    Днес компанията Винербергер е най-големият производител на тухли в света. Какъв път извърв…
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изложбата ТОТАЛПРОЕКТ – от 29 юни в Топлоцентралата
Идеалният град на следвоенната архитектурна модерност у нас

Какво е общото между шест съвсем различни по функция, типология и местоположение обекта в …