„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стреми да създава и предлага нови продукти на пазара, както и да усъвършенства своите. Едни от тях са блоковете от автоклавен клетъчен бетон с марката YTONG, убедително наложилите се вече близо 30 години на българския строителен пазар.

От средата на 2020 година компанията пусна на пазара обновена гама продукти за зидария.

Добре познатите блокове YTONG THERMO запазват мястото си в продуктовия асортимент на „КСЕЛА”. Нови са продуктите YTONG KOMFORT и YTONG AKUSTIK. Целта им е строителите да получат  два нови материала, които да подобрят комфорта на обитаване в сградите, изпълнени с тях. При новите блокове това се постига чрез по-добри топлоизолиращи способности и подобрени звукоизолационни характеристики.

Блокове YTONG | Изображение: Ксела България

YTONG THERMO запазват досегашните си характеристики. Те са предназначени за изграждане предимно на неносещи външни енергоспестяващи стени. Именно затова външна стена от YTONG THERMO с дебелина 350 mm отговаря на изискванията за енергоспестяваща сграда. Блоковете удовлетворяват напълно актуалните към момента нормативни изисквания за енергийна ефективност. Зид от YTONG THERMO с дебелина 350 mm осигурява по-добра топлоизолация, отколкото зид с добре познатите тухли „четворки“ с допълнителна външна топлоизолация от полистирен с дебелина 10 cm. Нещо повече, комбинацията от YTONG THERMO 350 mm и топлоизолационни плочи Multipor с дебелина 150 mm позволява изграждане на сгради, които почти не се нуждаят от енергия за отопление.

YTONG KOMFORT и YTONK AKUSTIK разширяват богатството на продуктовата гама

Новите блокове YTONG KOMFORT са по-леки в сравнение с предшественика си YTONG KLASSIK. Подобрени са и техните топлоизолационните свойства. Те имат универсално приложение при неносещите стени – както преградни, така и външни.

YTONG AKUSTIK също е нов продукт, който замества досегашния YTONG MASSIV. Новите блокове са по-леки и имат по-добри топлоизолиращи свойства спрямо своя предшественик. Основното им предназначение е за изграждане на вътрешни стени с подобрена шумоизолация, както и за носеща зидария. Изпълнените с тези блокчета стени осигуряват по-добра шумоизолация, както в рамките на едно жилище, така и между апартаменти или хотелски стаи. Те допринасят за намаляване на шума, който преминава през стените.

Блокове YTONG | Изображение: Ксела България

Блоковете YTONG са екологично чист, здравословен строителен продукт. Те не отделят вещества, които биха могли да повлияят на човешкото здраве. За това категорично свидетелства и заверената от немския Институт за строителство и околна среда (IBU) декларация за материалите YTONG.

Какво представлява YTONG?

YTONG е лек автоклавен бетон, който се произвежда от природни материали: кварцов пясък, клинкерен цимент, негасена вар, суров гипс и вода. В минимално количество се влагат и микроскопични алуминиеви частици, които служат за образуване на силно порестата структура на готовия материал. Алуминият реагира с алкалната среда. При този процес се освобождава водород, който образува порите и се отделя изцяло в околното пространство при следващите производствени операции. Революционното в технологията на YTONG е, че от 1 m³ изходни материали се получават до 5 m³ блокове за зидария от порьозен изкуствен камък с изцяло минерален състав.

Декларация от немския Институт за строителство и околна среда (IBU) за материалите YTONG

YTONG е пример за екологичен продукт. Необходимите за производството му суровини са налични в неизчерпаеми количества в природата. При техния добив не се замърсява околната среда. По време на технологичния процес се използват чисти източници на енергия, а отпадъкът се рециклира напълно. Разходите за отопление и охлаждане са значително по-малки при експлоатацията на сгради, изпълнени с YTONG. Това се дължи на по-добрата топлоизолация, а това означава по-малко емисии на въглероден диоксид,  отделени в атмосферата.

Блоковете YTONG напълно отговарят и на изискванията на устойчивото строителство. Те притежават необходимите за зидарски материал якостни качества, изпълняват изискванията за безопасност при пожар и позволяват с лекота постигането на съвременните критерии за звукоизолация и за топлоизолация на сградите.

Всички тези техни качества, както и многобройните им предимства, улесняващи бързината на строителството, постигащи високо качество на зидарията и много други, са утвърдили блоковете YTONG като предпочитан строителен материал в редица държави в световен мащаб.

Източник: „Направи сам“

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Фасадна обвивка, инженеринг, логистика и доставки
Всеки сезон Академия Лидерите набляга на практическото обучение чрез посещения на значими обекти в България

В последните две седмици участниците в сезон 6.1 на Академия Лидерите разгледаха и отблизо…