Skip to main content
search

На 31.05.2023 г. на територията на завода на компанията Semmelrock официално бе открито най-новото допълнение към мострената градина. 

Дизайнът на новооткритата зона от 600 m2 е изцяло вдъхновен от модерните тенденции в света на ландшафтното оформление.

Управителят на ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’’ ЕООД – инж. Цанко Миланов –  приветства гостите и символично откри разширената част за свободно посещение. Сред гостите бяха дългогодишни партньори на компанията, дистрибутори, архитекти и журналисти. В уютната обстановка сред богато озеленена градина с местни и декоративни растителни видове, присъстващите се запознаха и с най-новите предложения в продуктовата гама на Semmelrock.

Всички гости се убедиха, че новото разширение се вписва хармонично към вече съществуващата мострена градина от 1200 м2. Новооткритата зона е изцяло по проект на ландшафтен архитект Йоанна Алексиева – консултант в ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’ ЕООД.

Гостите имаха удоволствието да разгледат над 20 нови и уникални за българските ширини продукти, луксозни и оригинални със своя дизайн. Новите продукти са в унисон с най-съвременните методи за оформление в Модерен и Средиземноморски стил.

Като лидер на пазара за решения за ландшафтен дизайн, новите продукти в мострената градина на Semmelrock са еталон за технологичната експертиза на бранда. Още с първи стъпки в градината могат да се открият най-новите представители на колекцията плочи Granitto. Продуктовата серия е без аналог на българския пазар, произведена изцяло с патентована технология, а новите попълнения са представители на голямо-форматни плочи превърнали се в тренд през последните години. Те достигат впечатляващите размери от 120x80x10 cm.

За първи път в мострената градина за клиентите на Semmelrock е достъпна и серията CARAT с разнообразни цветове и повърхности. Плочите са произведени по иновативната технология “HERMETIC”.

Основен приоритет на Semmelrock е непрекъснатото усъвършенстване на продуктовата гама и интегрирането на полезни иновации. Новостите в мострената градина обхващат, както основните, така и допълващите елементи, като стъпала и бордюри. За да оптимизира процеса по изграждане на градински стъпала и бордюри, Semmelrock предлага олекотено решение “MODULESCA” и Steinfix, като и при двата продукта елементите не изискват замонолитване, а при необходимост позволяват и демонтаж. Със системата “MODULESCA” и Steinfix клиентите спестяват време от подготвителни дейности,  като изливане на бетон или направа на кофраж. 

Почитателите  също ще преоткрият и паважът Naturo с вдъхновяващ класически дизайн, а единственият по своята иновативност в България продукт Arte Сегментен паваж с дебелина 10 cm провокира посетитeлите, като доказва, че възможностите за експерименти с продукта са изцяло в ръцете на архитектите.

Не остана незабелязана от гостите и английската градина, изпълнена със системата за огради Rainbow в комбинация с плочи Granitto.

Независимо дали обектите, които нашите партньори изготвят, са корпоративни, търговски, жилищни, обществени, зоните оформени с настилки, системи за огради, бордюри и стъпала могат да бъдат самостоятелен акцент в дизайна на пространството. Те могат да допълнят стилистично архитектурните решения Canada, Ontario, Kitchener, King Street, Umbriano Grey granite-white textured. А мострената ни градина онагледява пълноценно възможностите и богатата гама продукти, които предлагаме. Тя дава възможност на всички търговски партньори, строители, архитекти, урбанисти и ландшафтни специалисти да направят лесно своя избор за реализация на проектите, в които са заложени екстериорни решения от бетонови настилки.

Персоналният подход към всеки проект отличава Semmelrock от своите конкуренти, затова и всеки посетител ще има възможността да получи индивидуално обслужване от нашите ландшафтни архитекти. Те с удоволствие ще се разходят с вас в градината, ще Ви предоставят информация и технически характеристики на продуктите. За целта е необходимо да запазите час за консултация в сайта на компанията тук. 

Марката Semmelrock е позната в цяла Централна и Източна Европа и заема сериозен дял от пазара на изделия в този бранш. Заводът в България е открит 2009 година, а повече информация за продуктите и дейността на фирмата в България можете да намерите на – www.wienerberger.bg/semmelrock

……………

Semmelrock е марка на Wienerberger с модерна индустриална база и ефективна производствена и дистрибуторска мрежа в Централна и Източна Европа. Марката разполага с 14 завода и сайтове в седем държави – Словакия, Чехия, Унгария, Полша, Хърватска, Румъния и България – както и дистрибуторски организации в Словения, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Република Северна Македония, Република Косово. Чрез дългогодишен опит, иновативни производствени технологии и техническа експертиза, Semmelrock се утвърждава като водещ доставчик на висококачествени решения за ландшафтно оформление в Централна и Източна Европа.

Като социално отговорен член на обществото, Semmelrock е въвела принципите на устойчивото развитие като неразделна част от дейността си. 

От Semmelrock се фокусираме върху производството на продукти, използвайки местни суровини, както и формираме къси транспортни маршрути за минимизиране на вредния отпечатък върху околната среда. Ефективното използване на ресурси и предотвратяване образуването на отпадъци са от съществено значение за производствения ни процес. Чрез рециклиране на материали по време на производството, Semmelrock спестява ценни суровини. Освен това всички наши продукти могат да бъдат рециклирани в края на техния експлоатационен живот, като след това бъдат използвани повторно с друго предназначение: като подложка в пътното строителство или като пълнител за ландшафта.

Продуктите на Semmelrock имат разнообразно приложение в различни сфери на строителството – от публични пространства като улици, паркове и площади, до частни домове и градини. Марката предлага свобода на оформление, чрез различни комбинации от цветове, форми и структури на повърхността на материалите. Нашите изделия издържат и на най-високите температури, а доброто сцепление и високата устойчивост предотвратяват образуването на коловози и деформации. Продуктите на Semmelrock са декларирани като устойчиви на замръзване и луга, а настланите повърхности ще изглеждат еднакво добре през пролетта и есента, без зимата да остави своя отпечатък.

Остави коментар

Close Menu