Skip to main content
search

Церемонията по завършването на участниците от втори сезон на Академия Лидерите се състоя на 13-ти юни. Гостуваха представители на всички компании – партньори на формата.  Събитието откриха Христо Христов, Александър Маринчев и Доника Атанасова – главните виновници за десетките усмихнати лица в залата. Те изразиха радостта си от това, че са били част от всичко, което се е случило през сезона. Оказа се, че всички са прекарали заедно 293 часа, 26 лекции и презентации. Участниците са получили 55 награди,  получили са възможност за 33 работни позиции и стажове и са били на 21 интервюта. Завършилите 43 участници са имали възможност да срещнат 79 експерти.

„ЛИДЕРИ – ТОВА СА ХОРА ЗА ПРИМЕР, ОТ КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ УЧИТЕ И ДА ВИ НАПРАВЯТ ПО-ДОБРИ.“

Към това свое изказване Христо Христов допълни, че „основната цел на Академия Лидерите е да открива млади хора в България, които искат да се развиват, ценят времето си и желаят да подобрят средата, в която живеят“. Така се е сформирало едно малко общество в обществото, което е самоинициативно и изпълнено с воля, а членовете му умеят да работят в екип и да си помагат взаимно.

След като представиха видеото „Благодарен“ на влогъра Крис Захариев, Христо и Александър казаха, че виждат Академия Лидерите не просто като платформа за образование, а като нещо много по-голямо. Те благодариха на всички партньори и участници от името на целия екип на Академията.

Организаторите не пропуснаха да връчат и грамоти на всички компании – партньори. Техните представители отправиха своите пожелания към младите алумни. Всички от тях казаха, че те не трябва да загубват ентусиазма си, да работят за мечтите си и че „пламъкът в очите им“ пали и останалите и им дава нови сили. Сертификати за най-вдъхновяващ и мотивиращ лектор получиха Николай Чомаковски от „Пайп Систем“, Цанко Миланов от „Винербергер“ и Снежана Семова от „Вебер“, а за лектори, от които участниците са научили най-много – Ивайло Радев от „Евромаркет“, Бойко Калчунков от „Бокал“ и Цанко Миланов. Последният благодари с думите: „Наша отговорност е да се опитваме да ви „запалим.“ Това е най-важната награда, по този начин виждам, че сме ви дали част от опита си.“

Бяха представени и няколко статистики от Сезон 2 като най-често избирания за лидер на седмицата, най-редовния и участника „в сянка“. За отличник на Академия Лидерите бе отличен Христо Димитриев, а като неин лидер – Марта Димова. Беше дадена дума и на участниците  Миглена Ханзърова, Михаил Павлов и Любов Николова, които отправиха своето послание към колегите си. За финал младите лидери дадоха на организаторите подаръци, за които смятат, че ще ги направят по-добри. Те не забравиха да дадат и по един малък спомен на всички гости от компаниите и на всички останали, които са помогнали за реализирането на формата. Събитието приключи с много снимки с усмихнати лица и коктейл за всички присъстващи.

Кандидатстването за Сезон 3 вече е активно. Повече информация можете да получите тук.

Снимки: Карина Дикова

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu