Skip to main content
search

От 27.10 до 15.11 на паркинга на търговски комплекс ИКЕА в гр. София ще бъде позиционирано последното иновативно постижение на българската компания за устойчиво строителство Nomad Cabins. Съвместно с ИКЕА България, компанията ще представи първия си фабрично произведен прототип на енергийно ефективно бунгало за живеене – “Cabin N”.

Посетителите ще имат възможността да получат отговор на всички въпроси, свързани с изработката на бунгалото и интериорния проект на шведския бранд Зеленото бунгало на Nomad Cabins е плод на дългогодишен опит в сферата на устойчивото строителство и дизайн. То предоставя прекрасно съчетание на комфорт и устойчивост, като прилага иновативни решения и екологични материали с цел намаляване на въглеродния отпечатък и консумация на енергия.

„Идеята за малко, уютно, но и същевременно устойчиво домашно пространство не е никак далечна за ИКЕА. В унисон с нашата визия за хората и планетата, разработваме продуктите и услугите си така, че да отговорим на нуждите на нашите клиенти, но изцяло съобразно опазването и съхранението на природата. Ето защо прегърнахме идеята на нашите партньори от Nomad Cabins – вярваме, че иновациите и устойчивото бъдеще трябва да вървят ръка за ръка“, сподели Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България.

Отличителни характеристики на бунгалото “Cabin N” включват:

Максимално възобновяеми материали: Бунгалото е изградено от дървена конструкция с изолация от компресирана слама и фасадна обшивка от термодървесина, произведени от 98% естествени възобновяеми материали с минимално въздействие върху околната среда.

Енергийна ефективност: Бунгалото постига завидни стандарти на енергийна ефективност. Допълнителнo Nomad Cabins предлага иновативни системи за контрол на климата и използване на слънчева енергия, което намалява значително разходите за енергия.

Природна интеграция: Бунгалото е проектирано така, че да се интегрира с природната среда, като предоставя красиви гледки, балансирани с уединение.

Модерен дизайн: Вътрешният и външният дизайн на бунгалото са съчетани с изтънчен стил, създавайки уютен и стилен продукт.

Прототипът “Cabin N” е реализиран с подкрепата на доверени партньори на Nomad Cabins: EcoCocon, Jaf Bulgaria, Gramitherm, Alukonigstahl, Милкана, Velux, AGC, Lindab, Rothoblaas, Weber, Фактор Трейд, Rigips, VOX, Cable Lovers, Nolina, Solarix

__________________________

Nomad Cabins е новаторска българска компания, предлагаща модерни сглобяеми къщи от дървена конструкция. Компанията е основана от екип специалисти в сферата на естественото строителство, споделящи страстта към екологичните материали и хармоничните, близки до природата концепции. Типовите проекти се отличават с атрактивен, изчистен дизайн и са насочени към клиенти с екологична ориентация, за които кратките срокове и фиксираният бюджет са от първостепенно значение. Благодарение на затворения цикъл на производство – от проектирането до монтажа – изпълнението им се отличава с изключителна прецизност.

 

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu