Skip to main content
search

Начина за управление на гаражната врата, нейната скорост и специфика на отваряне и затваряне в различни ситуации, са едни от най-важните характеристики, гарантиращи нейното удобство и атрактивност за потребителите. Дори в случаите, в които избираме врати с най-добри параметри на електроефективност, функционалност, естетика и други важни характеристики, факторът, който влияе най-много върху нашето ежедневие и удобство е именно начинът за управление на вратата.

Дистанционното управление на гаражните врати е вече широко разпространен метод и се прилага в почти всички съвременни решения. Съществуват обаче и по-модерни технологии, които разрешават умно и интуитивно използване на гаражната врата в симбиоза с всички други съпътстващи системи за управление на дома.

Съвременните производители на гаражни врати все повече изместват фокуса на дейностите си върху т.нар. user experience, в превод “преживяване на потребителя”. Именно затова те залагат на модерни методологии, които улесняват ежедневието на потребителите. В тази посока водещите тенденции са осигуряване на управлението на гаражната врата чрез мобилни приложения, най-често комбинирани с професионално управление на умните домове като цяло, което улеснява в пъти начините, по които използваме гаража си.

Немският производител на гаражни врати Novofem, например изпозлва система, която позволява пълното управление на гаражната врата чрез мобилни приложения като част от цялостната система на дома, тоест в комбинация с видеонаблюдение, вентилация, осветление, сигурност и т.н.

Как се оборудва гаражът с такава система?

Системата за управление на секционните гаражни врати е съвместима с почти всички съвременни Smart Home системи. Самото инсталиране на това управление се случва много лесно и бързо, посредством поставяне на задвижванията в гаражното пространство. Потребителят може да избира измежду три опции с различни предимства – NovoPort®, Novomatic 423 и Novomatic 563 S.

Всички те имат иновативен дизайн, интегрирано LED осветление и минимална консумация на енергия. Novomatic 423 има предимството да се инсталира странично на вратата за разлика от стандартния модел NovoPort® и има интегриран бутон за ръчно отваряне на гаражната врата. Novomatic 563 S пък има предимството да отваря гаражната врата с 50% по-добра скорост от останалите. Всеки от трите избора обаче осигурява по-интуитивно управление и по-голяма сигурност. Единственото, което остава след поставянето им е инсталация на приложение за управление на дома, към което се прилагат драйверите на производителя.

Какви са предимствата?

Използването на обща система за управление на дома позволява цялостно управление на вашия гараж.

Това може да включва управлението на няколко гаражни врати едновременно, включване или изключване на светлините в помещението, отваряне на гаражната врата частично за проветряване на пространството, както и следенето на статуса на всички изброени през целия ден. В някои случаи това може да се случи и чрез гласово контролиране на процесите. Голям плюс при такива системи е възможността за програмиране на различни сценарии за използване на гаража и гаражната врата в зависимост от вашата ежедневна рутина.

Например, може да се предвиди автоматично отваряне на на гаражната гаражната врата всяка сутрин в 7.30, което да бъде придружено с включване на осветлението.

Може да бъде предвидено и програмиране за сигурност – ако гаражната врата бъде отворена след определен час през нощта, може да се въведе автоматично включване на външните лампи, което от своя страна да бъде комбинирано със заснемане на движенията пред вратата с помощта за системата за видеонаблюдение. Друг вероятен сценарий е гаражната врата да бъде отваряна за проветряване всеки път, когато датчиците засекат прекалено висока влажност на въздуха в помещението и съответно да се затваря автоматично след балансирането на параметрите на въздуха.

Съвременните системи за управление чрез приложения са още един начин за осигуряване на максимално удобство за клиентите в комбинация с висока сигурност, качествени материали и дълготрайност на инвестицията. Във времена, в които управляваме целия си живот благодарение на мобилните устройства, съвместяването на тази дейност е стъпка в правилната посока.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu