Група от украински инженери и скулптури се обедяват около идеята за 2cha – най-умната лампа в света. Уникалната настолна лампа с форма на облак предлага няколко основни функции – освен осветление според настроението, тя е система за развлечение и домашен асистент.

Идеята за създаване на лампата е резултат от търсене за усещането за светлина, процеждаща се през облаците.

Заглавието не е случайно – на украински 2cha (túča) означава „облаци“.

С мотото „Създайте перфектното настроение за всяка ситуация!“ създателите насочват вниманието върху важността на качеството на светлина. Директната светлина може да бъде твърде ярка и да създава неприятни отблясъци. Светлината на 2cha е индиректна и променя цвета си за създаване на необходимата обстановка.

2cha разполага с вградени мощни стерео говорители, интегрирана Text-To-Speech система, Bluetooth връзка, 9 уникални светлинни ефекта, 156 отделно контролирани LED светлини, мобилно приложение и още много…

С интерактивната лампа можете да си пускате музика чрез всяко Bluetooth устройство. 9-те светлинни ефекта се възпроизвеждат в синхрон с бийта на звука. Има възможност за създаване на още ефекти чрез контролиране на 156-те LED светлини.

 

Интерактивната лампа се управлява чрез свързване със смартфон. Тя може да те буди сутрин, както и да те подсеща за задачите ти за деня. Освен това, 2cha e издръжлива и лесна за поддръжка. Обвивката на „облака“ е създадена от хипоалергична материя, която може да бъде свалена и почистена с ръчна прахосмукачка или изпрана на ръка с топла вода.

Скулптури са създали уникалния външен пласт изцяло ръчно. Така всяка една от лампите е уникална.

2cha не е просто обикновена настолна лампа. Тя създава преживявания и емоции.

Какво повече можете да искате от една лампа?

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Архитектура

One Comment

  1. […] Още една идея, родила се на унгарска земя, можете да вид… […]

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Създаване на общност за споделяне на полезни практики от Autodesk Revit
Предстои втората среща на Sofia Revit User Group

В днешното време на дигитализация все повече се говори за BIM (Building Information Modeli…