Skip to main content
search

HR специалистът Милен Великов се срещна за втори път със студентите на Академия Лидерите. Целта на събирането беше да се дадат конкретни предложения и редакции върху CV-тата на обучаващите се. Те бяха изготвили втори преформатиран вариант на автобиографиите си на базата на предварителни насоки и съвети. Милен Великов наблегна на факта, че ако те не успеят да задържат вниманието върху себе си с нещо различно и интересно, кандидатурата им за която и да е позиция няма да бъде разгледана подробно. Студентите бяха последвали дадените съвети, но имаше още доста детайли, които бяха обсъдени и обяснени на срещата.

Милен Великов посъветва студентите на Академията да не се впускат в излишни подробности, но и да не спестяват опита и обученията, които са ги развили като личности. Той обобщи, че правилата и резултатите, видими във всяко CV, са донякъде сходни, затова е изключително ценно кандидатите за ново работно място да успеят да разработят персонален бранд.

HR специалистът разгледа подробно новите автобиографии и посъветва индивидуално всеки как да подобри и развие собственото си CV. По време на дискусията той подкрепяше твърденията си с конкретни примери, някои от които лични, и я направи динамична и полезна.

Срещата завърши с нещо различно и вдъхновяващо. Чрез въпросите „Къде съм сега?“ и „Къде искам да бъда?“ Милен Великов изтъкна, че всичко зависи от личната мотивация и упорита работа. За да растем и успяваме в начинанията си, трябва да бъдем наясно, че резултатите са правопропорционални на отделеното време и личната мотивация. На гости на срещата беше негова позната, която не беше предварително предупредена, че ще сподели собствения си опит. Чрез историята, която Милен Великов разказа, студентите разбраха, че външните фактори и обстоятелства не са оправдание за неуспеха.

„Ако вярвате в себе си, всичко може да се случи.“ – така той мотивира слушателите.

На първо място те трябва да уважават себе си, за да ги уважават и другите.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu