Между 25 и 28-ми февруари ще се проведе 20-тото юбилейно издание на Архитектурно-строителната седмица. То ще събере в Интер Експо Център над 200 директни изложители и браднове, с които посетителите ще имат възможността да се запознаят по време на събитието, което ще събере на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и инженери, търговци на материали и техника, инвеститори и всички ескперти в бранша.

Организаторите ще предложат и динамична съпътстваща програма по време на четирите изложбени дни, в която активно ще се включат водещите браншови организации и компаниите – директни изложители. Акцентите на програмата ще бъдат новите продукти и съвременни системи за строителство, дигитализацията в бранша и важната роля на законодателната рамка, която определя до голяма степен развитието на сектора. Освен основните теми ще бъдат засегнали и много други, които са от голямо значение за строителния бранш.

Събития на професионалните организации в сектора

 • От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България ще организира три кръгли маси, в които ще вземат участие и другите две важни професионални организации в сектора – Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Основният им фокус ще бъдат дигитализацията в строителния сектор и Законът за устройството на територията (ЗУТ). През последния ден от изложението КАБ ще проведе и Управителния си съвет. Паралелно ще бъде организирано и представяне на съвременни архитектурни проекти.
 • Асоциацията на интериорните дизайнери в България също ще организира специализирано събитие на 27 февруари.
 • Национална асоциация на строителните предприемачи ще организира семинар-дискусия през първия изложбен ден. Тя ще концентрира вниманието върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, както и облика на жилищните квартали и основните проблеми при развитието на строителното предприемачество в страната.
 • Българска асоциация за изолации в строителството също ще проведе свой семинар на 25 февруари. Той ще бъде посветен на основните принципи в звукоизолацията.
Приложение за автоматизация и контрол на дома.

Предимствата на съвременните продукти и системи

В съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица активно ще се включат и компаниите участници, сред които ще бъдат фирми от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др.

 • Широко ще бъде застъпен ОВиК секторът. Дамвент ще организира семинар за „Хибридни решения за ОВК системи“. Индустриалната и битовата климатизация ще бъдат засеграти от Темпекс.  Air Trade ще събере присъстващите, за да представи нов вид противопожарни клапи и вентилационни отвори. Съвременни решения за ОВК инсталации за офис и обществени сгради ще даде Climacom. „SaveEnergy, SaveMoney, SaveThePlanet“ е презентацията с отношение към околната среда на Енергомонитор България.
 • В сектор „Изолации“ също ви очакват много разнообразни събития. Хенкел ще представи важните изисквания и предизвикателствата пред фасадите през зимните месеци. Специалистите от Кнауф ще ни запознаят със системите им за фасадна топлоизолация с каменна вата. Rothoblaas пък ще се фокусира върху решенията за регулиране на парата, херметичността и сградната хидроизолация, а Аурубис ще ни запознаят с приложенията на железния силикат. Природосъобразните и естетични решения за градска среда ще бъде акцентите на HTI България.
 • В своя презентация специалистите от ВАС ПРО ще отговорят на въпроса „Защо метал?“.
 • Сградната и домашната автоматизация ще засегнат iNELS в зала „Семинарна“ на изложбена палата № 4.
 • Върху технологичните възможности за деклариране на ТОЛ таксите ще акцентират Frotcom Bulgaria.
 • НК Индустриални зони ще разкажат за възможностите за инвестиции у нас.

Иновативни предложения, широко международно присъствие, над 200 изложители, разнообразни интересни съпътстващи събития и презентации ще ни предложи 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център.

За да станете част от това вълнуващо изживяване и имате шанса се запознаете със стотиците брандове и да присъствате на десетките съпътстващи събития, които ще обогатят познанията ви за сектора, е достатъчно да се регистрирате за свободно посещение на следния линк: www.buildingweek.bg.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Зекие Емин
Load More In Новини

One Comment

 1. […] Акцентите в програмата на архитектурно-строителната с… […]

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Защо е ценно русенското летище?
Успехите в опазването на следвоенната архитектура

Тази седмица Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) обяви, че сгра…