Професионалното бизнес изложение „Архитектурно-строителна седмица“ отвори врати в понеделник, в Интер Експо Център. Форумът, който ще продължи до утре, 19-ти юни, събра за 21-ви път компаниите и професионалистите от различни сектори в строителния бранш. Съпътстващата програма на събитието включва Международна коференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, както и представяне на иновативни продукти.

Редом с иновациите, акцент са и актуалните теми в сферата

На изложението са представени продукти от водещи компании в различни направления – системни решения за отопление, климатизация, флийт мениджмънт, хидроизолации, строителни материали и довършителни работи. На кръгла маса на 16-ти юни бяха обсъдени техническите паспорти на сградите, като в дискусията взеха участие експерти от МРРБ, БАИС, КИИП и КАБ. На 17-ти юни бе проведен семинар по темите на качеството в съвременното проектиране, като през същия ден се състояха и съпътстващи събития.

Снимка: Архитектурно – строителна седмица

Международна конференция на тема „Кръгова икономика“ предстои днес

Днес ще се проведе дискусия на тема „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камарата на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, както и със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Темата за земетресенията в Албания и Хърватия, и уроците за България, също ще бъде разгледана, като своята експертиза ще представят от УАСГ и Националния център по сеизмично инженерство.

Системите за автоматизация – все по-популярни

Впечатление направи и присъствието на системите тип „умен дом“. Представен е контролер, оптимизиращ работата на климатичните инсталации, както и интелигентни хибридни системи за отопление, охлаждане и рекуперация на пресен въздух. Онлайн управлението на тези системи ги прави още по-привлекателни за съвременния начин на живот. На изложението присъстват и много други, съпътстващи темата предложения.

Архитектурно-строителната седмица продължава както днес до 18.00 ч., така и утре, 19-ти юни, между 10.00 и 16.00 ч. Програмата на събитието можете да разгледате тук.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Георги Мърхов
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Новата сграда на Карин дом – пример за съвременна архитектура
Терапевтичният комплекс Карин дом е изграден по премиран конкурсен проект

Миналата седмица Карин дом посрещна за първи път приятели и дарители в новата си сграда, т…