Skip to main content
search

Отвъд големите градоустройствени проекти и знаковите сгради, проектирани от знаменити архитекти, съществува пространство, където студията създават проекти с компактен мащаб и добър дизайн. Форматът на изложението дава безкрайни възможности за интересни архитектурни реализации и е чудесна сцена за младите дизайнери да отключат своето въображение. Тази есен българските екипи на независимата дигитална агенция NEXT-DC в колаборация с архитектурно студио СОПА дизайн спечелиха конкурса за павилион за технологичния гигант Twitter, с който компанията да се представи на изложението в Кьолн, Германия. 

Повече за DMEXCO 2022

Павилионът беше част от DMEXCO, което е водещо европейско събитие в областта на дигиталния маркетинг и всяка година събира на едно място лидери в индустрията и пионери в света на технологията. Форумът предлага семинари, дебати и изложения за своите над 40 хил. посетители.

източник: NEXT-DC

Всеки бранд разполага със свой павилион, който дава възможността на агенциите и архитектите да създадат уникален дизайн с малък мащаб, където компанията може да комуникира със своите бизнес клиенти. Оформянето на павилионните структурите е от ключово значение за изразяване на идентичността на брандовете, с която потребителите се припознават, а добре решените функционални връзки привличат повече посетители към тях.

Четете тук за връзката между дизайна и бизнеса

След двугодишна Covid-пауза тази година мероприятието се проведе на 21-22 септември в Koelnmesse exhibition center. В изложението взеха участие както малки стартъпи, така и световни гиганти като Google, Twitter, Pinterest, Snapchat, Yahoo!, които презентираха и дискутираха бъдещите тенденции в областта на дигиталния свят.

източник: NEXT-DC

СОПА дизайн и NEXT-DC проектират павилиона на Twitter

За да избере най-доброто предложение за своя павилион, компанията Twitter организира конкурс, в който вземат участие екипи от Европа. Концепцията на NEXT-DC печели маркетинговия екип на Twitter базиран в Дъблин и Германия с интерсната и нестадартна концепция The Conversatrion Cube. Осъществаването на идеята, е дело на архитектите от студио СОПА, които проектират и изпълняват дизайна на павилиона. Подобно постижение дава възможност на двете българските фирми да придобият ценен опит, с който да допринесат за развитието на архитектурната и маркетинговата култура у нас.

Концепцията на дуото разглежда връзката между бранда и потребителите, която се осъществява посредством диалога. Целта им е да създадат пространство, което посетителите да припознаят като място за общуване както с представителите на Twitter, така и помежду си.

източник: Twitter Marketing DACH

източник: Twitter Marketing DACH

За дизайна на The Conversation Cube

Павилионът е изграден от метална конструкция, предварително изработена в България и транспортирана до Кьолн за изложението. Покритието е изготвено от акрилни полупрозрачни плоскости, които създават усещането за лек обем и препращат към естетиката на научнофантастичните филми.

5 филма, направени с помощта на V-Ray

Дизайнът залага на минималистично и ефирно въздействие, постигнато с дифузиране на светлината и създаване на ефект на разслояване на обема. Решетката от триъгълни ламели подсилва това разпадане на външната обвивка.

 

източник: СОПА дизайн

Във вътрешността на куба архитектите създават уединено пространство за разговори, където представителите на Twitter могат да се срещнат със своите потребители. По периферията си The Conversation Cube предлага интерактивна инсталация от кинетични екрани, позволяваща на гостите на събитието да взаимодействат с онлайн платформата на бранда под формата на туитове и да ги разместват, като по този начин стават част от необятния дигитален свят на социалната платформа. 

За да допълни преживяването, павилионът на технологичната компания предлага на своите посетители и освежаващи напитки от вендинг машина. Посредством своя смартфон, всеки може да изпрати tweet до машината с избраното от него еможи и да получи питие, чиито брандинг дизайн е дело на NEXT-DC.

източник: Twitter Marketing DACH

Добрият дизайн преди мащаба

Подобен тип събития дават възможност на архитектите да изследват полето на малкия мащаб и абстрактните форми. Изложенията са вълнуваща платформа за изява на креативността на дизайнерите. Независимо от големината на проекта, наличието на концепция и вниманието към детайла винаги са ключови за реализирането на добър и качествен дизайн, който да удовлетворява естетическите ни потребности. Ние определено бихме се насладили на павилиона на Twitter с освежаваща напитка в ръка. 

Антония Косева

Вярва, че архитектурата отразява взаимоотношения между хора, пространства, идеи, и се стреми да я изследва през призмите на философията, критиката, историческия контекст. Обича да пие чай, докато навън вали, и прекарва свободното си време сред природата.

Остави коментар

Close Menu