BOLD DESIGN WEEK се оформи като едно от любопитните събития в областта на дизайна, които културната сцена на София ни предлага. Изложението и серията от презентации се провежда в периода от 25-ти ноември до 1-ви декември в BOLD Showroom, разположен на бул. “Христо Смирненски” 58. Събитието е насочено както към потенциални бизнес партньори, дизайнери и инвеститори, така и към крайните потребители.

Лампи от рециклирани материали, част от продуктите, представени по време на BOLD Design Week

По време на BOLD DESIGN WEEK (BDW) се представят различни области от съвременния дизайн под формата на изложения и поредица от дискусии, работилници и лекции. Целта е да се даде шанс на местни и международни дизайнери да изложат своите най-култови произведения и да представят услугите си на българския пазар.

Предметите, плод на дизайнерското мислене на изложителите по време на BDW, са най-разнообразни: от картини, скулптури и фотографии, през модни аксесоари и интериорни решения за дома

За да създадат събитието, организаторите на BDW работят с дизайнери, архитекти, производители, галерии, университети, културни институции, творчески студия, заведения и други.

Екипът ни имаше удоволствието да посети едно от мероприятията, част от програмата – Smart Home Design by Inovativa. Лекцията премина под надслов “Домове от бъдещето”. Презентаторите от Inovativa Premium Smart Home ни запознаха с най-иновативните тенденции в областта на автоматизацията на сгради и умните инсталации в тях.

Една от лекциите, част от BOLD Design Week, бе посветена на жилищната автоматизация и дистанционния контрол на микроклимата в домовете. | Снимка: Inovativa Premium Smart Home

Те споделиха опита си относно целия процес по изграждане на системите за управление на сградни инсталации и продуктовата гама, която компанията предлага. Според Кирил Веков, главен изпълнителен директор на Inovativa, домовете от бъдещето са една комплексна симбиоза от футуристични технологии, максимална енергоефективност и сигурност, съчетани с модерните интериорни решения.

Възможностите за антоматизация на жилищните апартаменти разкриха пред аудиторията от Ivnovativa Premium Smart Home | Снимка: Facebook

За историята на BOLD Showroom ни разказаха основателите му Ива Радева и Денис Ли. Двамата го създават, за да съберат под един покрив интересни събития, интригуващо изкуство и съвременен дизайн. BOLD Showroom е многофункционално и адаптивно пространство. В него могат да се организират лекции, уъркшопи, прожекции, семинари, коктейли и други частни и корпоративни събития. Ива и Денис споделят, че идеята за това пространство се е зародила спонтанно, но реализацията й е отнела време. Всичко в BOLD е плод на тяхното въображение и сръчност.

BOLD Showroom – пространство за събития, изкуство и дизайн | Снимка: boldshowroom.com

Пространството съществува от около година, като за този период то е събирало неведнъж в себе си хора, обичащи дизайна. Набиращата популярност нова арт точка на София е все по-предпочитана от дизайнери и артисти като място за организация на различни събития. Отскоро съществува и BOLD_interior design – студио, което залага на минималистичен стил, обогатен с реставрирани стари мебели и ретро предмети.

Едно от интериорните решения на BOLD Interior Design. Проектът е изготвен за малък апартамент | Снимка: Facebook

Събития като BOLD DESIGN WEEK поставят ясната заявка, че за BOLD Showroom ще чуваме все по-често. Повече относно програмата на събитието и инициативите на шоурума можете да откриете тук.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Биляна Апостолова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Значението на етнографските комплекси
Как сгради и селища съхраняват българските история, бит и култура?

По време на активния туристически сезон хиляди българи избират да включат в плана на своят…