Skip to main content
search

През миналата седмица се проведе презентацията на „Пайп Систем” в петия модул на Академия Лидерите за този сезон. За трета поредна година екипът на компанията, заедно със специалиста по управление, консултант и международно признат трейнър – доц. д-р Даниела Илиева, гостуваха на формата. Този път обаче модулът се проведе в новия дом на Hobelix – Hobelix Hub, разположен в сградата на Американския университет в Студентски град.

Темата на презентацията бе „Разликата, която прави разликата”, в която експертът по презентационни умения и бизнес комуникация – Даниела Илиева, представи пред участниците кои са най-ценните умения за оцеляване в бизнес средата. Тя умело разнообрази вечерта с интересни цитати, двустранна комуникация с участниците, провокативни въпроси и ролеви игри.

Презентацията стъпи на няколко основни точки, които лекторите смятат за най-значими при формирането на успешни личности в житейски и професионален план. Те бяха обобщени с думите – адаптация, проактивност, очаквания, вяра, баланс и успех. За по-добро разбиране на определенията, доц. д-р Илиева ги обогати с лични примери от живота на инж. Николай Чомаковски – управител на „Пайп Систем”.

Адаптивността и умението да предизвикваш себе си да излизаш от зоната си на комфорт бяха отбелязани като едни от най-ценните и развиващи характера на всяка личност.

„Истинските отличници в живота са най-адаптивните хора. Те успяват да оцелеят във всяка среда.”

След презентацията се премина към представяне на поставения казус за следващата седмица със заглавие „Моделиране”. Участниците в Академия Лидерите имаха за задача да подберат личности, които са отличници в някоя област на живота – постигнали са съвършенство в материята, която отговаря на тяхната лична дефиниция за успех.

Като изучават техните навици и поведение те трябваше да открият успешната стратегия за успех чрез невролингвистично програмиране. Това се случва чрез личен контакт и умел анализ, който участниците да проведат в решаването на казуса. Предложената стратегия трябваше да може да бъде прилагана в живота на всеки един човек, за да може следвайки я той да постигне „съвършенството на моделирания”.

След официалния край на срещата участниците от Академия Лидерите бяха вдъхновени от презентацията на Даниела Илиева и я обсипаха с въпроси, свързани с личностното развитие, медитацията и други интересни теми от нейния професионален път. Това провокира нова дискусия, която удължи срещата.

В края на вечерта всички присъстващи в залата получиха специални подаръци от екипа на компанията – книга за преживяванията на Атанас Скатов, който с предизвикателствата и трудностите в живота си би вдъхновил всеки един от нас. Той бе описан като „личност, която покорява истински върхове”.

Една седмица отделните екипи работиха по откриването на правилната личност за създаване на модел и нейното подробно анализиране. Във вторник те представиха пред екипа на „Пайп Систем” и Даниела Илиева резултатите от проучванията си. Всеки отбор имаше възможността да опише избраната от тях вдъхновяваща личност и тайната на неговия успех.

В резултат на това журито избра Жълтият отбор за победител и Ралица Томова, административен и HR мениджър, връчи на участниците специална награда. Победителите ще имат шанса да излязат на официална вечеря с инж. Николай Чомаковски – управител на „Пайп Систем” АД, и доц. д-р Даниела Илиева в елегантен ресторант в столицата. Там те ще могат да общуват с едни от най-добрите специалисти в сферата в неформална обстановка, която предразполага към интересни разговори и взаимно опознаване.

 

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu