Skip to main content
search

Фасадата е това, което възприемаме първо, когато погледнем сградата. Тя е нейното лице, което обръща поглед към града и създава интересни взаимовръзки.

Напредъкът на строителните технологии ни помага да оформим облика на нашите сгради по-лесно, достъпно и ни предлага все повече възможности за декоративна и нестандартна визия. Но как да изразим индивидуалността си по интересен начин? Специалистите от Caparol ни дават възможности за подход при оформление на фасадата.

Имитация на дърво и бетон

Естественият облик на повърхностите е все по-популярно решение. Студените тонове на бетона и приветливият уют на дървото се съчетават лесно с другите елементи на фасадата, а естетиката им е непреходна във времето. За да ги използваме обаче в естествен вид, се изискват комплексни архитектурни детайли и специална поддръжка във времето. Как да постигнем желаната визия без да си навличаме излишни усложнения?

Armareno 700 е минерална смес, която ни позволява лесно да създадем фасада с вид на естествен камък, видим бетон и дърво. Сред списъка на възможните текстури е дори крокодилска кожа. Armareno 700 е без аналог заради разнообразието от възможности, които предлага.

И ВСИЧКО ТОВА – САМО С ЕДИН ПРОДУКТ.

Уникалните декоративни ефекти могат да бъдат реализирани в огромна цветова палитра. А чрез техниката на нанасяне се създават уникални цветни визии.

Декоративни тухлички

Гладката повърхност на една фасада може да бъде доста скучна. А стандартните влачена или драскана структура са все по-често заменяни от по-нестандартни декоративни визии. Веднага се сещаме за класическата естетика на тухлените фасади, които винаги сме харесвали. Caparol ни предлагат цялостно решение за така желаната триизмерна фасада.

Meldorfer са декоративни облицовъчни тухлички, изработени от висококачествени естествени материали. В сравнение със стандартните тухли, те са изключително гъвкави и устойчиви и отговарят на най-съвременните изисквания по отношение на икономията на енергия.

Декоративните тухлички Meldorfer се отличават с редица предимства пред останалите алтернативи:

  • Ниско тегло (около 5kg на m2)
  • Лесен и бърз монтаж
  • Изключително висока устойчивост на замръзване и UV лъчи
  • 8 mm дебелина на покритието /заедно с лепилния слой/
  • Устойчиви на механично натоварване и атмосферни влияния
  • Разнообразни дизайни

Финишният дизайн на всеки отделен елемент от серията е ръчно изработен, което създава неповторима автентичност за всяка фасада. Подходящи са за приложение както за финален щрих на екстериора, така и за отделяне на акцентни стени в интериора. А защо не и на двете места?

Плоските облицовъчни тухли Meldorfer са вдъхновени от класиката. Но освен традиционните форми, от Caparol дръзват да предложат и нестандартни размери, форми и цветове. Серията New Design е вдъхновена от различните пейзажи и сезони. Почти като произведение на изкуството, декоративните тухли ни изненадват с комбинации и колорит.

Серията Free Style пък съвсем излиза от границите на познатото и отваря нови възможности за творческата свобода.

А най-хубавото е, че са много леки и лесни за монтаж. Необходима е само лепилно-шпакловъчна смес. Специалистите от Caparol са разработили подробен архитектурен детайл, завършен с топлоизолационната система на компанията.

Преливащи нюанси

Една от изключително интересните характеристики на една фасада е да променя облика си през различните части от деня. Огряна от слънцето или не, обляна от дъжда и едва доловимо отразяваща цветната околност… Фасадата може да изглежда почти като жива.

Accento Spachtel е фина органична мазилка, която добавя още измерения на екстериора. Тя създава многопластови повърхности с преливащи нюанси. Земните тонове придобиват триизмерен ефект и изглеждат по нов начин, погледнати от различен ъгъл.

Accento Spachtel се отличава се с многообразие от нюанси и дълбочина на цвета. Резултатът при всяка фасада е винаги различен и уникален и финалната визия зависи от нанасянето на строителя и комбинацията от цвета. Почти като рисуване!

Според немския стандарт BFS устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите. Най-устойчивите на UV лъчи цветове и продукт са класифицирани в Клас А1. Специалистите от Caparol са селектирали 500 цвята, които отговарят на клас А1. Всички цветове в картел Fassada A1 са съставени от неорганични пигменти и гарантират устойчивост на цвета за дълги години!

Имате още въпроси за декоративните фасадни техники? Обърнете се към специалистите от Caparol!

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu