Skip to main content
search

Novoferm е един от най-големите доставчици на врати и товаро-разтоварни решения за частни, търговски и промишлени сгради в цяла Европа. Със своя световно утвърден успешен бизнес модел, компанията се развива в България от 2004 г. насам като осигурява комплексни, иновативни и висококачествени решения за архитекти, строителни компании и собственици на сгради.

История

Компанията е основана през далечната 1955 г. в град Иселверк Верт, Германия.

В ранните си години произвежда продукти като екстериорни, гаражни и ролетни врати и прозорци предимно от метал и стомана. През 60-те години фирмата започва да се разраства и открива своя втори завод – за пожарозащитни врати, в град Халден.

През 90-те години на миналия век компанията става част от  Hoesch AG  Именно тогава започва да настъпва на международните пазари – започвайки от Франция и Испания, както и да развива собствени търговски компании в Холандия, Полша, Унгария и Швейцария. По това време получава името, с което е известна и днес – Novoferm GmbH.

През 2003 г. се присъединява към японската Sanwa Shutter Corp – водещ световен производител на входни системи с глобална мрежа от 107 компании, 9000 служители и хиляди утвърдени дистрибутори, с продажби в над 60 държави. Днес Новоферм има над 3000 служители и се нарежда след най-развитите компании в сферата си. Компанията обединява 25 търговски дружества в Европа и разполага с 19 производствени бази, което й позволява успешно да доставя продуктите си в множество страни от целия свят.

Novoferm в България

В България Novoferm се разширява през 2004 г.

Тя започва дейността си в София, представлявана от „Новоферм Балкан“ EАД. Днес, компанията има над 60 служители, достига годишен оборот от над 9 млн. евро и разполага с две офис локации, шоурум и собствен склад. Вече почти 20 години Новоферм продава, доставя, монтира и обслужва врати в цялата страна.

В България дейностите на компанията се развиват в две основни направления – като дистрибутор на продуктите на Новоферм и като партньор, предлагащ цялостни решения, касаещи реализацията на мащабни строителни проекти.

Новоферм Балкан отговаря за дистрибуцията на продуктите на компанията освен на територията на страната, така и в други държави на Балканите като Румъния, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония и др.

Фабрика на Новоферм в Полша

При ангажирането с големи строителни проекти Новоферм Балкан предлага комплексни решения от процеса на планиране и проектиране до извършване на цялата гама от монтажни дейности, нужни за пълната реализация на обекта. Заедно с това компанията предоставя и образцово сервизно обслужване на своите продукти.

Принципи и политика

Фирмената политика на Новоферм се основава на принципа

„Качество, а не количество“.

Водещ е стремежът към максимално качество, безопасност, комфорт и естетика на разумна цена. Именно затова те дават дългосрочни гаранции за качеството на продуктите си.

Уеб сайт: www.novoferm.bg

Свържете се с Novoferm:

     

    Hobelix

    Every beginning is difficult but extremely essential.

    Остави коментар

    Close Menu