Skip to main content
search

На 13.05 в офиса на Hobelix се проведе финалът на осмия сезон на симулатора на реална работна среда, насочен към студенти и млади специалисти в архитектурата и строителството – Stroi.Academy. Два месеца младите специалисти се срещаха с реалностите в сектора на строителството у нас, благодарения на експерти от водещи компании, които чрез презентации, посещения на обекти и задаване на казуси предизвикваха участниците.

Финалната задача в Stroi.Academy е развиването на подробен инвестиционен проект – от намирането на имот, през проектирането, организацията на строителния процес и бюджетирането на всяка стъпка по пътя до реализацията.

През този сезон участниците трябваше да развият цялостен проект за жилищен комплекс като вземат предвид всички фактори по пътя на реализация – от избора на най-добрия имот до продажбата на апартаментите и то вписвайки се в предварително определен бюджет.

Задачата им бе позтавена от основния инвеститор в този сезон на академията – DOMEX – строително инвестиционна компания, фокусирана върху реализацията и продажбата на жилищни сгради и е част от холдинга Булкапитал груп. Финалът на двумесечното предизвикателство Stroi.Academy завърши с презентации от страна на четирите отбора, които разкриха пред главния инвеститор и останалите ментори от 12-те компании, техните финални бизнес решения, включващи всички компоненти по реализацията на проект от този мащаб. Участниците се бяха фокусирали и върху други важни точки като брандинг, маркетинг и продажба на бъдещите апартаменти.

Презентациите бяха представени както пред компании – участници във формата, така и пред главния инвеститор DOMEX.

Четирите отбора бяха предприели различни концепции и посоки на развитие – два имота бяха разположени в столицата, а други два на българското Черноморие. Всички те обаче се обединяваха около няколко важни принципа, които трябва да се вземат предвид при съвременното строителство и да се превърнат в основни стандарти във всички съвременни жилищни сгради – висок комфорт на обитаване, фокус върху зелената система и връзката с природата, енергийната ефективност и осигуряването на по-голяма и функционална площ на обитаване.

Защитата на работите беше сериозно предизвикателство, като се има предвид сериозната експертиза на всяка компания и високите изисквания на експетите им към различните аспекти, които са пряко обвързани с познанията и дейността им. След всяка презентация професионалистите от публиката имаха 10 минути да задават своите въпроси, за да вникнат в дълбочина в предложенията на екипите.

В крайна сметка Зеленият отбор триумфира със своя цялостен подход към задачата. Най-голямото признание за труда им беше това, че някои експерти от публиката заявиха, че са готови да закупи апартамент в подобен комплекс, ако той някога бъде реализиран. Проектното предложение се отличи с цялостна последователна концепция, подход към детайлите, високи презентационни качества и сплотеността на екипа, което си личеше от качеството на представената работа.

 

Вечерта приключи с много позитивни емоции, раздаване на подаръци и поздравления към участниците да продължават да се развиват активно в своя професионален път и да не губят своето вдъхновение.

Във формата ни подкрепиха нашите партньори от DOMEX, Hilti, Alukönigstahl, VIBE Group, Knauf, Schneider Electric, Building Box, Hoval, VELUX, HTI Bulgaria, STRABAG, A&A Architects. 

___________

Stroi.Academy (с предишното си име Академия Лидерите) е формат на компанията със социална отговорност Hobelix, която се занимава с въвличането на бъдещите кадри в строителството и архитектурата в реалните бизнес и практически процеси на строителната индустрия у нас още в ученическите и студентските им години. Компанията е организатор и на формати като Summer Stroi.Academy (Лятна Академия Лидерите) за ученици от строителните техникуми и форум Лидерите, които строят, който среща студенти и млади професионалисти с компании и личности от сферата в интерактивна среда.

Визията на Hobelix е подобряване на качеството на човешкия ресурс в сферата на архитектурата и строителството, поощряване на младите да развиват своя кариерен път в сферата у нас и цялостното подобряване на репутацията на строителната индустрия.

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu