Skip to main content
search

Широката гама на предлаганите гаражни врати, както и многообразието на техните характеристики, правят избора нелесен и за да бъде той аргументиран и възможно най-добър, е полезно да бъдат отбелязани някои грешки, които да се избягват при закупуване им. Ето кои са най-често допусканите грешки при избора на гаражна врата.

Размерът на гаражната врата

След вземане на решението за покупка на гаражна врата, идва ред и на уточняване на нейните размери. За да бъде дефиниран правилният размер на съоръжението не е достатъчно да бъде измерен единствено светлият отвор, а следва да се отчетат и някои технически параметри като:

  • тип на гаражната врата;
  • необходимо пространство за задвижващите механизми;
  • геометрична форма на отвора и наличие на греди или колони в зоната му;
  • околно пространство за отваряне на вратата;
  • атмосферните условия.

Освен тези параметри, има и други подобни, които могат да бъдат пропуснати от непрофесионалист в областта. Тази грешка може да бъде избегната чрез провеждане на консултация с експерт, който е наясно със спецификите и техническите параметри на съоръжението, и ще извърши вземане на размери на място.

Атрактивният дизайн да бъде по-важен от функционалността

Гаражната врата би могла да бъде чудесно допълнение към визията на сградата, било тя еднофамилна къща или многоетажна сграда, но не бива да се допуска единствено дизайнът да бъде определящ при избора. Предлагат се гаражни врати, изработени от различни материали, но подходящият  зависи не само от естетическите изисквания, а и от някои технически като например атмосферни условия, тегло на съоръжението, задвижващ механизъм и други. Излишно е да се споменава, че цветовото решение, мотивите, вида на повърхността са изцяло спрямо вижданията на клиента.

Освен на визията, при гаражните врати трябва да се обърне специално внимание на механизмите и материалите, осигуряващи сигурност, топло- и шумоизолация, безопасност при употреба и много други. За да улеснят своите клиенти, Novoferm предоставят възможност за избор както на разнообразен дизайн, така и на множество функционалности, които да отговорят на персоналните им изисквания.

Подценяване на необходимостта от изолационни качества

При покупка на нова гаражната врата не бива да бъдат неглижирани изолационните й качества,  особено в случаите, когато гаражът е прилежащ към жилищната част. За минимизиране на ефектите от атмосферните влияния, както и намаляване на топлинните загуби, и респективно  постигане на оптимална енергийна ефективност, трябва да се  търсят разновидности на гаражни врати с предвидена топлоизолационна система и аксесоари, устойчиви на съответните атмосферни условия.

Често можем да станем свидетели на неприятен разказ от обитателите на първите етажи в сгради, чиито гаражни врати при отваряне и затваряне издават неприятни звуци по всяко време на денонощието. Този проблем е решен от производителите Novoferm, благодарение на широката гама аксесоари и механизми за редуциране на шума.

Пренебрегване на сигурността

Гаражната врата не е само декоративна, основните й функции са сигурност и безопасност. Прозорците на гаражните врати са чудесно естетическо решение, освен това допускат естествена светлина, но е добре да се помисли да се поставят на такава височина, че да не дават добра видимост в самото помещение, или пък да бъдат заменени от алтернативни източници на светлина.

Детектори за движение, осветление, защита срещу насилствено проникване, както и подсигуряване на задвижващите механизми при спиране на електрозахранването, са опорни точки, на които непременно трябва да се отдаде нужното внимание при избора на сигурна гаражна врата. Положително предимство имат врати, снабдени със сертификат за сигурност при влизане с взлом.

Предимство за бюджета пред качеството

Гаражната врата се използва ежедневно, често пъти дори се управлява директно от автомобила и затова е важно тя да работи безпроблемно и да създава комфорт и удобство на ползвателите си. Именно по тази причина условието вратите да отговарят на съвременните стандарти по отношение на качество и безопасност трябва да бъде доминиращо пред строгото рамкиране  на бюджета за закупуване на съоръжението. Високото качество на материали, покрития, пружини, мотори и механизми, както и прецизният монтаж от професионалисти, могат да гарантират безпроблемна експлоатация на избраната гаражна врата.  В този ред на мисли, не бива да се подценява и гаранционното обслужване на гаражните врати. Novoferm например разполагат със собствен 24/7 сервиз за цяла България.

Висококачествената гаражна врата е вид дългосрочна инвестиция. Чрез  провеждане на задълбочено проучване, съблюдаване за избягването на гореизложените грешки и консултация с експерти, може да се избере  такава, която от една страна да е идеално допълнение към дома, а от друга  да осигури необходимата сигурност и комфорт при ежедневна употреба.

Източник изображения: Novoferm

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu