Skip to main content
search

По всички точки на света започват приготовленията за най-хубавото време от годината, а именно коледно-новогодишните празници, които свързваме с топлота и семейна идилия. Настроението, което домът ни придава е изключително важно за създаването на уютна и празнична обстановка. Ето защо решихме да съберем няколко съвета за това как да постигнем така желания домашен Коледен дух. 

Вечна Класика

Едно от най-големите предимства на Коледния сезон е свободата да правим най-разнообразни цветови комбинации. Разбира се, най-характерната и разпознаваема палитра е класическата, състояща се от червено, златисто, зелено и бяло. Комбинацията от тези цветове е сигурна опция при избора на украса и незабавно ще донесе коледния дух в дома ви. 

Източник: Google Images

Декорация от тази палитра може да се състои от тъмно зелени гирлянди поставени около рамките на интериорните врати. Те могат да бъдат комбинирани с червени и златисти акценти (например увити с гирлянд от друг цвят, закачени на тях играчки и тн.)

Източник: Google Images

Друг акцент, с който можете да постигнете чара на коледния дух и да привнесете естественото усещане на природата в дома си е Самодивският чемшир или познат още като “Джел”.  Връзката на това растение с Коледа идва от червените му плодове, които напомнят много на топките, с които украсяваме своите елхи. Как можете да вмъкнете джел в декорацията на дома си?

Източник: Google Images

Съвет: Използвайте клонките на това растение за украсата на елхата или за декориране на коледната трапеза. Клонки и цветове от Самодивски чемшир могат да бъдат поставени и върху гирлянди или опаковки на подаръци, постигайки топъл и семпъл, естествен акцент. 

Източник: Google Images

В крак с тенденциите: минималистична Коледна украса

Абсолютен хит в настоящите тенденции за Коледна украса е минималистичният бохемски стил – семпла украса и неутрална палитра от цветове. Ако искате да се придържате към изчистен и минималистичен декор, можете да използвате за декорация в неутрални цветове като бяло и бежово, както и обикновени (не цветни) коледни лампички, които да поставите на елхата или навсякъде из дома.

Тук е важно да съобразите и цвета на елхата, който също трябва да се запази в същата палитра, може да експериментирате с бяла елха, която изглежда така сякаш е покрита от сняг.

Източник: Google Images

Съвет: Този стил може да приложите и върху украсата на подаръците. Например: използвайте най-обикновена едноцветна хартия за опаковка и декорирайте със сушени плодове (портокал) и клонка от елха. 

 

Източник: Google Images

С аромат на Коледа:

Свещите са един добър и елегантен начин да подчертаем коледния дух в дома. Подобни декорации са приложими във всякакви пространства и се предлагат на пазара в различни цветове, форми и аромати, които могат да ви пренесат в най-уютната коледна атмосфера. 

Източник: Google Images

Съвет: Мирисът на Коледа винаги е бил свързан с канела, бор и сладки. Свещи с подобен мирис би били подходящи ако искате да превърнете дома си в коледна приказка.

Източник: Google Images

С наближаването на коледно-новогодишните празници, всички ние се впускаме в приготовления. Вече почти навсякъде цари празничен дух както в дома, така и навън (за което ще ви разкажем много скоро в следваща публикация). Пожелаваме весели и топли празници! 

Габриела Василева

Дизайнер, завършил университет по приложни науки “Ханзе” със специалност Интериорна архитектура. Основен фокус на проучванията и е начинът, по който пространствата влияят на човека.

Остави коментар

Close Menu