Skip to main content
search

Сезон 4 на Академия Лидерите е естествено продължение на вече трите успешни формата, които се провеждат от 2016 г. насам, а записването за него вече започна. Повече от 150 участници вече завършиха програмата и бяха обучени от над 100 експерти от строителния сектор. През това време те получиха над 60 награди и се възползваха от над 50 работни позиции и стажове.

Академия Лидерите решава проблема за липсващата връзка образование – бизнес.

Защо това е необходимо?

Студентите и дипломантите от българските строителни университети често изпитват несигурност в това дали ще могат да намерят подходяща работа. Учудващо, предвид че този отрасъл у нас изживява голям подем в последните няколко години и продължава да се развива. Проблемът се крие в скъсаната връзка във веригата образование – бизнес. Университетите подготвят кадрите с отлични теоретични познания, но те самите след това трудно могат да се впишат в търсените изисквания на пазара.

Когато си все още без необходимия стаж и опит, изпращаш CV за всякакви позиции във всевъзможни платформи и се надяваш да получиш обаждане. Никой работодател не знае, че ти може да си перфектното допълнение в неговия екип. Именно затова е създадена и Академия Лидерите.

Академия Лидерите ще срещне студентите и младите професионалисти с водещи компании от строителния сектор в рамките на една година.

Форматът успява в кратък срок да предостави реални и приложими знания и умения от практиката с помощта на екипите на водещите строителни компании в бранша. Така участниците стават напълно готови за реалната работна среда, или иначе казано – конкурентоспособни.

8-месечно обучение по най-главните теми, необходими за успешна реализация в строителния сектор.

Академия Лидерите се провежда в рамките на 8 месеца. Тя представлява 14 учебни модула с разнообразни теми, в които участниците решават реални казуси от практиката и ги представят пред гостуващите специалисти. Те имат възможността да посещават строителната площадка на най-новите обекти, мащабни заводи, както и складовите бази и офиси на компаниите, за да се докоснат до реалния процес на строителство и производството. Програмата започва на 8-ми октомври.

Защо да се включиш в Академия Лидерите?

Ползите от решаването на реални казуси не са само практически.

В програмата на Академията са 14 реални казуса от практиката. Това най-често са проблеми, с които строителните компании са се сблъсквали с миналото и тяхното решаване е отнело значителни ресурси. Именно тези казуси имат за цел да запознаят участниците с реалната бизнес среда и да им дадат необходимите практически знания и умения.

Академия Лидерите развива личностните качества и уменията за екипна работа. Участниците в предишните сезони подобриха в пъти способността си за работа в интердисциплинарен екип, усъвършенстваха презентационните си умения и получиха индивидуална кариерна консултация с HR специалист с план за действие.

Сезон 4 с нов формат на изява на участниците – както екипни, така и индивидуални презентации. Така се дава възможност да се отличат не само екипите, но и най-активните участници, чийто отборен дух допринася за колективния успех.

Участниците намират съдействие за професионалната си реализация, както и стажове и работни позиции.

Процесът на свързване на образованието и бизнеса е взаимен. Така не само участниците в Академия Лидерите се докосват до реалната строителна практика, а и пионерите в бранша разбират точно кои качества да търсят в своите най-нови кадри. Това доказаха и участниците в последните 3 сезона, които се сдобиха с над 50 работни позиции и стажове.

Новост в Сезон 4 е и различната среда за провеждане на модулите. Освен в Американския Университет в София, обученията ще бъдат и на други локации, ще има повече нови активности, както и открити лекции.

Какво те спира?

Сякаш тук е моментът да споделя своята лична гледна точка. Дори и като страничен наблюдател, който отразява събитията на Академия Лидерите, успях да науча много неща – как се общува в бизнеса, какво означава фирмена култура, как се управляват проекти, как се продава у нас и в чужбина, как се представят проекти, какво означават екосистемите в строителството, защо са важни логистиката и доставките и защо дигитализацията в строителството е неговата нова насока. Виждах как участниците се развиват все повече с всеки решен казус и как се превръщат в истински професионалисти.

Кандидатстването е отворено за всички студенти и млади специалисти, чиято работа е свързана със строителния бранш. Всеки, който вземе решение да кандидатства сега, ще премине интервю с приоритет.

 А това е важно, защото Сезон 4 на Академия Лидерите ще заложи на още по-високо качество, с ограничен брой участници. Научи повече за програмата и кандидатствай ТУК! Ако имаш въпроси относно формата, то винаги можеш да ги зададеш на имейл адрес akademiata@hobelix.com.

Лектори и участници в Сезон 2 на Академия Лидерите споделят с какво е ценна тя в това видео:

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu