Международният архитектурен форум  SHARE Sofia 2019 ще се проведе днес в Националния Дворец на Културата (НДК)Конгресен център София. Събитието ще събере на едно място  350 участници от България, САЩ, Турция, Дания, Полша, Словения, Холандия, Гърция, Черна гора и Сърбия.

Третото издание на SHARE Sofia включва  разнообразие от презентации на международни лектори и конференции с архитекти от целия свят.

С всеки следващ SHARE Форум нашата главна цел е да създаваме комуникация между хората посредством архитектурата; споделяме концепции и инициативи в Централна и Източна Европа, което да накара хората да почувстват архитектурата по-близо до себе си. Ние сме изградили общност, която цени местната архитектура и популяризира нейните представители; внася раздвижване в средата чрез международни известни архитекти и предизвиква нови идеи чрез открити дискусии. Това издание на SHARE Sofia 2019 ще се състои в 3 основни раздела: Large Scale Projects, Facades +Architectur, и Special Guest lecture. Искаме да представим на архитектурната общност нова перспектива, затова сме поканили професионалисти от различни сфери на архитектурата.  Очакваме също да чуем за състоянието на архитектурата в България от българските архитекти, както и тяхната визия за бъдещето.”, споделя Florin Mindirigiu, основател и директор на SHARE.

Архитектурният форум SHARE Sofia тази година ще представи 2 от най- важните проекти, които предстои да се реализират в България – новият комплекс Garanti Coza в София, представен от A&A Architects и Парк Каменица в Пловдив,  представен от Stephen George InternationalЧаст от специалните гости на събитието ще бъдат Søren JACOBSEN – посланик на Дания в Република България, Петя Аврамова, Министър на Регионалното развитие и благоустройство, Представител на Министерски съвет на Република България и Здравко Здравков – главен архитект на Столична Община. Тази година SHARE Opera Omnia Distinction ще получат архитектите Атанас Панов и Лорита Панова, партньори в LP Group, за техния принос в проекти с национална важност в архитектурата, както и значителен принос за реализирането на новия модерен почерк на архитектурата в България.

SHARE – Общност от 40,000 архитекти, отдадени на перфекционизма

SHARE е професионално събитие за архитекти и инженери, постоянно организирано от  2008 година насам. С повече от 3,500 участниции 300 лектори в Европейската програма за 2018 година, конференциите на SHARE  are dedicated to the architect and engineer communities reach this year in 10 държави в централна и югоизточна Европа.

Добре дефинираната концепция на всяко издание, както и разнообразната програма и високият интерес на аудиторията, спомогнаха конференциите на  SHARE с времето да добият все по- голям обхват. Tази година SHARE конференциите се организират в България, Македония, Словения, Унгария, Сърбия, Чехия, Полша, Гърция и Румъния. Общността, създала се покрай събитията на SHAREq е достигнала повече от  40,000 души.

SHARE Sofia 2019 се организира от PRO Cultural event association и ABplus events в партньорство с Камарата на Архитектите в България, с подкрепата на  официалните партньори: Şişecam Flat Glass, Zumbotel group и главният спонсор, Alumil.


Радваме се да бъдем медийни партньори на събитието и Ви очакваме в Конгресния център на НДК!

Можете да откриете програмата тук.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Вижте кои са победителите в конкурса на STROIINFO
И още за гласовете на архитектурата, за които ни разказвахте

През изминалите три седмици се проведе конкурсът „Гласът на архитектурата“ на …