Къщата на сем. Цоневи от гр. Лом е с изцяло ремонтирана фасадна обвивка, след като те спечелиха цялостна външна топлоизолационна система от играта “Play for Multipor” през 2018 г. Осигурената от „Ксела България“ голяма награда покрива пълната изолация на външните стени на сградата с площ 250 кв. м.

Младото семейство се е колебаело в избора на продукти

Построената през 1927 г. къща е предаване от поколение на поколение, а възрастта й не е давала на обитателите необходимия комфорт и енергийна ефективност. Днес собствениците са щастливи, че къщата е изолирана с негоримите минерални изолационни плочи Multipor. Освен това те имат твърда повърхност, лесни са за полагане и защитават сградата от вредители.

Обитателите споделят впечатленията си от първа ръка

Със сигурност това да обновиш изцяло дома си е едно невероятно чувство. Ето какво разказват и сем. Цоневи:

“Нашите наблюдения са, че изолацията е изключително ефективна. При същия начин на отопление в най-студените дни забелязваме голямо повишаване на температурата в стаите. При спиране на отоплението тя спада доста бавно. Буквално трябват дни, за да изстинат стените, за разлика от преди, когато температурата падаше изведнъж и къщата изстиваше за часове. Ние сме очаровани и изключително доволни от изолацията. Не очаквахме такъв ефект, защото плочата все още не е изолирана. В началото бяхме доста скептични, но Multipor ни обори доста бързо .“

Победителите в играта споделят, че разликата в енергийната ефективност е осезаема. Но те няма да са единствените щастливци. Скоро очакваме и следващата игра “Play for Multipor”.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Преизползване на покривен продукт в пътна настилка
Възможно ли е подобно авангардно решение на класически проблем?

Обединяването на хидроизолационен материал с пътна настилка звучи като авангардна идея, по…