Сагата „Междузвездни войни“  не е просто филм. Успехът на научнофантастичната поредица достига такава слава през годините, че излиза от рамките на екрана и се внедрява в живота на феновете като алтернативна реалност. „Междузвездни войни“ създава общност и играе ролята почти на религия за много луди почитатели. В някои фен клубове участниците се разхождат с „падуански“ плитки и се обучават в „силата“. Дори съществува алтернатива на „уикипедия“ в лицето на „холопедия“(wookiepedia), където можем да получим подробна информация за всеки персонаж в поредицата.

Star Wars Land, Disneyland; image: qz.com

Вдъхновени от желанието на феновете буквално да заживеят в любимия си филм, „Дисни“ отварят на 24-ти юни тази година тематична секция в „Дисниленд“, която пресъздава декорите на филма. Почитателите на сагата толкова се ентусиазират от възможността да обитават поне за малко бленувания свят на „Междузвездни войни“, че започват да крадат обзавеждането от увеселителния парк – някои за лична употреба, а други, за да го продават за грандиозни суми в интернет. Интересното е, че всъщност много хора са готови да ги платят.

Star Wars Land, Disneyland; image: qz.com

„Дисни“ осъзнават, че желанието на феновете да притежават предмети от света на сагата е толкова голямо, че решават да решат проблема по по-законен начин, като се свързват с дизайнера Кенет Кобонпу (Kenneth Cobonpue),  който създава серия тематично обзавеждане, вдъхновено от филма.

Феновете на „Междузвездни войни“ вече могат да избират от нова колекция стилни мебели, наподобяващи сценографията на сагата.

image: www.boredpanda.com

Из шоурумите на Филипините и САЩ можем вече да се натъкнем на рошави столове, вдъхновени от Чубака, лампи, съставени от фигурки на джедаи със светещи мечове, столове и лампи, напомнящи космически кораби, тронът на император Палпатин и др.

Авторът на проекта Кенет Кебонпу споделя, че най-голямото предизвикателство пред създаването на линията е било да се наподобят формите и мотивите от сагата така, че да са достатъчно разпознаваеми, но същевременно да не бъдат прекалено буквални.

image: www.boredpanda.com

Колко биха ни стрували луксозните мебели от любимата сага?

Цените на линията варират от 655 до 4000 долара. Внушителният стол „TIE Fighter” например, предлаган в бяло и черно, би ни струвал 2700 долара. Дизайнът му е лек и елегантен, подходящ е както за външни, така и за вътрешни пространства и, въпреки очевидната му прилика с космически кораб, се вписва съвсем деликатно в интериорното пространство.

Значително по-шармантната лампа „Jedi lamp”, напомняща облак от джедаи, ще ни излезе 1930 долара, но за сметка на това ще гарантира безпогрешна разпознаваемост. Ще можем да се наслаждаваме на джедайска битка в хола си с всяко включване на светлините.

image: www.boredpanda.com

Ако пък се чувствате част от „тъмната страна“ и непременно се нуждаете от трон, достоен само за някой от ранга на император Палпатин или Дарт Вейдър, то можете да получите търсения ефект срещу 2535 долара за стола на Палпатин (Emperor Palpatine Armchair) и 4320 за този на Дарт вейдър (Vader Easy Armchair).

image: www.boredpanda.com

Вече не е нужно да крадем от площадката на „Дисниленд“, за да се сдобием с частица от сценографията на „Междузвездни войни“, нито да се задоволяваме с мебелите – играчки за деца, наподобяващи герои от сагата. За щастие, тази година „силата“ е на страната на порасналите фенове на филма. Кенет Кебонпу решава проблемите им, като ги дарява с възможността да се чувстват като част от сценария на сагата, докато спокойно релаксират в домовете си.

Основен източник: www.boredpanda.com

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Михаела Икономова
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Еразъм за млади предприемачи
Една добра възможност да развием собствен бизнес с опит от чужбина

Прекъснатата връзка между образованието и бизнеса е проблем, който изправя дори най-умелит…