• Какво трябва да знаем непременно, когато решаваме да строим собствен дом?

Когато човек предприеме такова действие – да прави собствен дом, трябва да прави възможно най-малко компромиси. По възможност не бива изобщо да прави компромиси с качество и изпълнение на това, което е решил да изгражда.

  • Скатен или плосък покрив да изберем?

Особено за едно- и двуфамилни сгради е за предпочитане скатният покрив поради доста предимства, които има пред плоския покрив.

  • Традиционно скатният покрив се покрива с керамични керемиди. Какви обаче са предимствата на бетоновите керемиди?

Бетоновите керемиди са по-устойчиви на всякакви атмосферни въздействия, включително и на извънредни атмосферни условия, които в последно време все повече и повече ни съпътстват и стават по-чести. Така че те са по-устойчиви, по-дълготрайни и дават по-голяма сигурност с течение на времето. Те имат голямо предимство по отношение на мразоустойчивост, устойчивост на градушки, бури и т.н.

  • Как да осигурим дълъг живот на нашия покрив?

Дългият живот на покрива се осигурява, като се изпълнява цялостна система.

Както казах в началото, без компромиси. Тоест, още като се започне с дървената носеща конструкция, с вентилацията на покрива, с подпокривните покрития, начина на изпълнение на керемидите, осигуряване на вентилация… Така се гарантира наистина дълготрайност на покритието, по-малко щети по време на експлоатационния период, липса на нужда от ремонт и въобще сигурност.

Ние даваме 30 години гаранция, а покривът може да изкара 50 години без никакъв проблем.

  • Разкажете ни какви са нововъведенията при новия продукт от Вашето портфолио.

Протектор Плюс, това е една съвсем нова керемида, която има два слоя. Единият слой, който е досегашният – досегашната бетонова керемида, а върху втория слой се полага допълнителен слой, който е с много малка дебелина – от 0,6 до 1 мм, който се полага под високо налягане върху първия слой. Той е със много дребна зърнометрия на пясъчния състав и повърхността става сравнима с глазираните керамични керемиди, тоест една съвършена повърхност.

Освен това, това покритие дава възможност да се нанасят допълнителни слоеве защита, което дава възможност за полагане на рефлексни  покрития. Те отразяват слънчевата светлина и по този начин намаляват още допълнително температурата на покрива през лятото. Това прави нуждата от топлоизолация по-малка, а вентилацията на покрива е по-добра.

Наред с плюсовете, които има бетоновата керемида като трайност, устойчивост на извънредни атмосферни въздействия, допълнително акцентираме на добрия външен вид, който се запазва максимално дълго във времето.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Личности

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Архитектура в снега
Три проекта, потънали в снежни пейзажи

Неделята започна с танца на снежинките, който бързо ни затрупа в бялата премяна на зимата.…